Βαρβιτσιώτης: Από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στο «τηρήστε τη συμφωνία»

Βαρβιτσιώτης: Από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στο «τηρήστε τη συμφωνία»

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης με μια κίνηση μάλλον πανικού έσπευσε σήμερα να ανεβάσει στο twitter τόσο την συγχαρητήρια επιστολή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ζάεφ στη Βόρεια Μακεδονία Μπουγιάρ Οσμανί, για την εκλογή της νέας Κυβέρνησης στην Ελλάδα όσο και την απάντησή του, σημειώνοντας ότι το έκανε για να προλάβει όσους σπεύδουν να μιλήσουν για μυστική διπλωματία!

Μόνο που ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ προέβη στην κίνηση αυτήν μετά τη δημοσιοποίηση της δικής του επιστολής στον κ. Οσμανί στο πρακτορείο MIΑ. Και φυσικά θέλει να ξεχνά ο ‘Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ ότι οι όποιες επικρίσεις δεν προήλθαν από τη μυστικότητα των όποιων επιστολών αντηλλάγησαν αλλά από όσα λέει ο κ. Βαρβιτσιώτης στον αντιπρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε συνδυασμό βέβαια από τη στάση της ΝΔ την περίοδο της υπογραφής της Συμφωνίας.

Σε αυτήν την απαντητική επιστολή ο κ. Βαρβιτσιώτης λέει επί της ουσίας στην ηγεσία του γειτονικού κράτους πως αν την εφαρμόσει κατά γράμμα τότε η Ελλάδα θα είναι αρωγός στην Ευρωπαϊκή της πορεία! Τόσο κατά της Συμφωνίας ήταν και είναι η σημερινή Κυβέρνηση.

Και τα λέει αυτά ο κ. Βαρβιτσιώτης την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή ενημέρωση για τη συνάντησή του με την κα. Μέρκελ στο Βερολίνο μας ενημερώνει ότι είναι μια «κακή» Συμφωνία! Τόσο κακή που ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ του συνιστά στη Βόρεια Μακεδονία να την εφαρμόσει κατά γράμμα.

Δείτε το πλήρες έγγραφο του κ. Βαρβιτσιώτη. 

Και η μετάφραση της εν λόγω επιστολής:

«Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Εξωτερικών

Αναπληρωτής υπουργός

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2019

Αγαπητέ κύριε Οσμάνι,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συγχαρητήρια επιστολή σας για τον διορισμό μου ως Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη διάρκεια της θητείας μου σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα φεισθώ προσπαθειών για να προάγω και να συμβάλλω στην περαιτέρω συνεργασία των χωρών μας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, προς όφελος των λαών μας και όλης της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η πρόοδος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στα δυτικά Βαλκάνια αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ελληνικής Δημοκρατίας, διότι πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην κατοχύρωση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή. Συνεπώς υποστηρίζουμε την ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και λόγω των πλεονεκτημάτων της. Από αυτή την άποψη, η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αποφασιστικής σημασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα δεχόμουν ευχαρίστως την πρότασή σας για μία διμερή συνάντηση, σε μέρα και ώρα που μπορεί να συμφωνηθεί δια της διπλωματικής οδού.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την ευγενική σας επιστολή, παρακαλώ δεχτείτε την διαβεβαίωσή μου για την απόδοση της υψηλότερης τιμής προς το πρόσωπό σας.

Ειλικρινά δικός σας,

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Προς της Αυτού Εξοχότητα κ.Μπουγιάρ Οσμάνι,

Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για θέματα ΕΕ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter