Βαρέα και ανθυγιεινά ζητά για τους αστυνομικούς ο Μακάριος Λαζαρίδης (Pdf)

Βαρέα και ανθυγιεινά ζητά για τους αστυνομικούς ο Μακάριος Λαζαρίδης (Pdf)

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και λοιπές οικονομικές ενισχύσεις για τους αστυνομικούς ζητά με Ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

Μπορεί η ένταξη του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά να μην έχει θεσπιστεί ακόμα από την κυβέρνηση, όμως, ο Μ. Λαζαρίδης ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς πρωτοβουλίες για να αναγνωριστεί «ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό το λειτούργημα» των μελών της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ο βουλευτής της συμπολίτευσης κρίνει πως «η ουσιαστική συμβολή της ΕΛ.ΑΣ στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας τυγχάνει ομόθυμης αναγνώρισης από το σύνολο τόσο των πολιτών όσο και των υπολοίπως θεσμικών εκπροσώπων».

Παρά τα αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, στην Ερώτηση που κατέθεσε την 1η Μαρτίου με βάση την επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι δεν έχει αυξηθεί το πλαφόν της νυχτερινής απασχόλησής των αστυνομικών από 48 σε 64 ώρες, όπως επίσης ότι δεν έχει εκδοθεί το νέο Π.Δ. που αφορά την αποζημίωση των οδοιπορικών τους εξόδων και πως δεν έχει διευρυνθεί το επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους αστυνομικούς καθώς και ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί «διαχρονικά και επίκαιρα οικονομικά αιτήματα του κλάδου».

Με βάση τα προαναφερθέντα, ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ και μετέπειτα σύμβουλος επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη -που χαρακτήρισε κίναιδο και παιδεραστή τον Άρη Βελουχιώτη με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να του ζητήσει να ανακαλέσει- ρωτά τους Χρήστο Σταϊκούρα και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

1. Συμμερίζεστε το δίκαιο των αιτημάτων που θέτει η ΠΟΑΣΥ;

2. Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε προκειμένου να διευθετηθούν τα εκπεφρασμένα αιτήματά της;

3. Ποια είναι η ιεράρχηση και ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας αναφορικά με τη διευθέτηση των ανωτέρω αιτημάτων;

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/03/08/60460c8d825e637e237989d2.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter