Βαριά «καμπάνα» στον Στέφανο Χίο για συκοφαντικά σχόλια προς τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ

Βαριά «καμπάνα» στον Στέφανο Χίο για συκοφαντικά σχόλια προς τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ

Η αγωγή που άσκησε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος κατά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου επεφύλασσε βαριά καμπάνα για τον τελευταίο.

Το Εφετείο Αθηνών δεν δέχτηκε την αίτηση απόρριψης της πρωτόδικης ποινής και υποχρεώνει τον Στέφανο Χίο να καταβάλλει στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ ποσόν 15.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη από τα προσβλητικά σχόλια του δημοσιογράφου.

Αγωγή στο ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου

Η αγωγή του κ. Λυμπερόπουλου κατά του ΣΚΑΙ και των δημοσιογράφων Άρη Πορτοσάλτε και Χαράλαμπου Παπαδημητρίου προσδιορίστηκε για να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 4 Απριλίου 2019. Με την αγωγή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί ζητά την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την εκπομπή των παραπάνω δημοσιογράφων. Παρόλο που ζήτησε και από τους δύο, να ανακαλέσουν το δυσφημιστικό περιεχόμενο της εκπομπής, εκείνοι δεν το έπραξαν.

Εν αναμονή της απόφασης για την αγωγή στον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΕΒΕΑ

Τον Νοέμβριο του 2018 εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αγωγή του Θύμιου Λυμπερόπουλου κατά του Νίκου Σοφιανού, πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΒΕΑ για όσα προσβλητικά ανήρτησε στην προσωπική σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.

«Ούτε ο κλάδος των ταξί, ούτε κι εγώ –τονίζει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος- μπορώ να δεχτώ ανήθικα και προσβλητικά σχόλια. Ανεξάρτητα από πού προέρχονται και ποιο σκοπό εξυπηρετούν, δεν θα μένουν αναπάντητα. Στην έσχατη περίπτωση, θα λογοδοτούν στην δικαιοσύνη όσοι εμπαίζουν και προσβάλλουν τον αγώνα μας. Αν δεν μπορούν να μας σεβαστούν, τότε ας μην ασχολούνται μαζί μας. Η εποχή που ο ταξιτζής ήταν «παιχνιδάκι» στο μικρόφωνο ή στο πληκτρολόγιο κάθε δημοσιογράφου πέρασε ανεπιστρεπτί. Μπορεί με τα μνημόνια να μας κλέψανε τα πάντα, την τιμή και την περηφάνια μας όμως, τις διατηρούμε στο ακέραιο. Ούτε παραχωρούνται, ούτε διαπραγματεύονται».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter