Βαριά τα ένσημα Κυρανάκη: Υπάλληλος της ΝΔ και εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Βαρβιτσιώτη

Βαριά τα ένσημα Κυρανάκη: Υπάλληλος της ΝΔ και εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Βαρβιτσιώτη

Σάλος και εκνευρισμός έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση του βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη και τις δηλώσεις του για τους ανέργους, όπως επίσης και για τα περιβόητα ένσημα Κυρανάκη στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη ΝΔ και δεν χωρούν καμίας αμφισβήτησης ο βουλευτής της ΝΔ έχει όντως ένσημα στον ιδιωτικό τομέα. Με τη μόνη διαφορά ότι τα περισσότερα από αυτά είναι από την ΝΔ την περίοδο 2006 – 2008 και εταιρεία της οικογένειας Βαρβιτσιώτη την περίοδο 2016 – 2019. Ναι καλά ακούσατε μπορεί ο Κώστας Κυρανάκης να κουνά το δάχτυλο στους ανέργους και να εμφανίζεται ως κατασκευαστής ιστοσελίδων αλλά τα περισσότερα ένσημα φέρεται να τα έχει από το κόμμα της ΝΔ καθώς επίσης και από εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρβιτσιώτη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Μετά το σάλο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του για τους ανέργους, που προκάλεσε ακόμη και τη μήνιν δημοσιογράφων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα (όπως για παράδειγμα ο Τάκης Χατζής), ο Κώστας Κυρανάκης επιχείρησε να ανασκευάσει τις σε βάρος του αρνητικές εντυπώσεις. Ειδικότερα με μια μακροσκελή ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα αφού πρώτα παρουσίασε τους τίτλους σπουδών που έχει (λες και κάποιος τους αμφισβήτησε ) και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την κλασσική δικαιολογία για «παρασύστημα ΣΥΡΙΖΑ» που τον χτυπά κτλ. δημοσίευσε μία καρτέλα με τα ένσημά του. Επρόκειτο για πίνακα από το Εθνικό Μητρώο Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο σύμφωνα με το βουλευτή ήταν ενημερωμένο μέχρι και το 2016. Όπως ανέφερε ο Κυρανάκης ο ίδιος έχει «10 χρόνια ενσήμων έχοντας πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, έχοντας δουλέψει και ως μισθωτός αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας».

Τα «γαλάζια» ένσημα του Κυρανάκη

Πράγματι ο Κυρανάκης λέει αλήθεια. Όντως έχει ένσημα. Αυτό βέβαια που ξέχασε να πει είναι ότι τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τη ΝΔ και εταιρεία της οικογένειας Βαρβιτσιώτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο της ΝΔ, ο Κυρανάκης συνεργάστηκε με τη ΝΔ την περίοδο 2008 – 2009. Στη συνέχεια και ειδικότερα από το 2016 μέχρι το 2019 ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εμφανίζεται να διαθέτει ένσημα από την εταιρεία BLUE SKIES ANΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Πρόκειται για μια εταιρεία «γαλάζιων» συμφερόντων καθώς ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο Γιάννης Ολύμπιος και μέλος ο Θωμάς Βαρβιτσιώτη, ενώ κατά το παρελθόν το 55% των μετοχών της Blue Skies κατείχε η V&O CONSULTANTS LTD, συμφερόντων Βαρβιτσιώτη και Ολύμπιου.

Ο τελευταίος είναι αδερφός του υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη και συνιδρυτής της γαλάζιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων V+O. Πολυπράγμων, με ισχυρούς φίλους και ισχυρούς… καραδοκούντες εντός της ΝΔ, ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, γιος του «μπαρμπα-Γιάννη» των νεοδημοκρατών και αδελφός του Μιλτιάδη, ανέλαβε το 2017 χρέη επικοινωνιακού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόεδρος και συνιδρυτής της V+O Communication είναι ο Γιάννης Ολύμπιος, πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά), δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας με συνεργασίες που εκτείνονται από τη Lamda Development (που κέρδισε τον διαγωνισμό για το Ελληνικό), περνούν από αξιοπρόσεκτα συμβόλαια με φορείς του δημοσίου και φτάνουν έως τον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας. Μάλιστα οι αποδοχές του Κυρανάκη από την εταιρεία φέρονται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να είναι λίγο πάνω από τα 3.000 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε σκοπό να δημοσιοποιήσουμε τα ένσημα του Κυρανάκη. Ωστόσο είναι προκλητικό ένα «γαλάζιο» παιδί του «κομματικού» σωλήνα να κουνά το δάχτυλο όταν τα ένσημα του προέρχονται κατά κύριο λόγο από την ΝΔ και «γαλάζιες» εταιρείες επικοινωνίας και διαφήμισης που συνδέονται άμεσα με τη ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter