Βαριές κυβερνητικές ευθύνες από τη διαχείριση της πανδημίας

Βαριές κυβερνητικές ευθύνες από τη διαχείριση της πανδημίας

Σε ένα σοβαρό κράτος με τον στοιχειώδη έλεγχο της όποιας εξουσίας ουδείς θα περίμενε το δημοσίευμα του «Βήματος» και της «Δημοκρατίας» για να αντιληφθεί τις ευθύνες του ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι πολίτες που τηλεφωνούσαν και δεν σήκωνε κανείς τα τηλέφωνα και όταν τα σήκωνε κάποιος εργαζόμενος και όχι γιατρός τους έλεγε να παραμείνουν σπίτι και να πάνε στα νοσοκομεία μόνο αν φτάσουν ένα βήμα πριν το επέκεινα, γνωρίζουν καλά τι συνέβαινε όλο αυτό το διάστημα…

Τα τεστ που δεν έγιναν ποτέ μαζικά αλλά και στοχευμένα για παράδειγμα σε τουρίστες από το εξωτερικό, σε εργαζόμενους σε γηροκομεία ή super market κ.α. αποδείχθηκαν εγκληματικά λάθη και βαρύτατες παραλήψεις.

Δεν περίμεναν οι πολίτες τις ενδοκυβερνητικές έριδες, ούτε τα αλληλοκαρφώματα, ούτε τις λογικές του εξιλαστήριου θύματος για να βγει το Μάξιμου από το κάδρο των ευθυνών, ούτε τη δυσφορία Τσιόδρα, Χαρδαλιά για το δίδυμο Κικίλια, Αρκουμανέα.

Τον κ. Αρκουμανέα τον διόρισε έναν χρόνο πριν ο κ. Κικίλιας με τα πολλών επαίνων και διαφημίζοντας το βιογραφικό του στα ΜΜΕ. ήταν παιδί της ΝΔ, συνεργάτης του Νικίτα Κακλαμάνη και είχε εργαστεί στην περίφημη C&C, την εταιρεία του «γαλάζιου» υπόδικου ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα (θα θυμάστε φαντάζομαι το σκάνδαλο των επισφαλών χρηματοδοτήσεων του Τ.Τ.). Του ζεύγος που είχε εκταμιεύσει 17.5 εκατ. από το Τ.Τ., τα οποία και δαπάνησε για την εξαγορά κυπριακών εταιρειών ιδιοκτησίας του. και για άλλους πάντα ιδιωτικούς σκοπούς. Είχαν μάλιστα κατονομαστεί από μάρτυρα ότι ξέπλεναν χρήμα στα σκάνδαλα Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ. Του ΚΕΛΠΝΟ που ήρθε να αντικαταστήσει ο ΕΟΔΥ!

Εκεί, κάποιο φεγγάρι, είχε εργαστεί και η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, πριν συστήσει τη Mindworks Solutions ΕΠΕ διοργάνωνε συνέδρια και διαφημιστικές καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Να τα θυμόμαστε όλα αυτά. Ο κ. Αρκουμανέας κλήθηκε να διαχειριστεί τη Δημόσια Υγεία στο δίσεκτο, λόγω πανδημίας, 2020. Τον διόρισε ο κ. Κικίλιας, τον οποίο τοποθέτησε στο Υπουργείο Υγείας ο κ. Μητσοτάκης. Δεν έπεσε από τον ουρανό κανείς ούτε οι Έλληνες πολίτες έπεσαν από τα σύννεφα με όσα συμβαίνουν σήμερα.

Δεν χρειάζεται να τα θυμίσουμε ούτε να αντιπολιτευτεί κανείς με τις ανθρώπινες τραγωδίες που εξελίσσονται στα νοσοκομεία μας που έχουν καταρρεύσει, ούτε με τα εκατομμύρια πολίτες που παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους, ούτε με τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που προσπαθούν χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό να μάθουν γράμματα, ούτε με τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν απομείνει να παλεύουν μόνοι τους με μοναδική ευθεία τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter