Βαριές οι ευθύνες Πατούλη για τις αμαρτωλές κλινικές

Τα συνήθως λαλίστατα στο παρελθόν ΜΜΕ για τέτοια θέματα τηρούν σιγή ιχθύος για την περίπτωση της κλινικής του Περιστερίου «Ταξιάρχαι», για την οποία βεβαίως είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, αφού υπάρχουν δύο νεκροί και δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Θα είχε αξία για παράδειγμα να μας πουν ποιος αδειοδοτεί τις ιδιωτικές κλινικές; Ποιος έχει την ευθύνη του περιστασιακού ελέγχου καλής λειτουργίας τους και ποιος δεν έκανε αυτό που επιβάλλει ο νόμος να κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Και για να μη κουράζονται κάποιοι θα δώσουμε εμείς τις απαραίτητες απαντήσεις. Η περιφέρεια Αττικής αδειοδοτεί τις ιδιωτικές δομές υγείας και ο κ. Πατούλης είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της λειτουργίας τους εν μέσω πανδημίας.

Συνεπώς ρωτάμε: Στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, η Περιφέρεια, γιατρός, πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας, γιατρός επίσης, κ. Αθανάσιος Βαθειώτης (που, ειρήσθω, είναι Περιστεριώτης), τι επιπλέον μέτρα έλαβαν για να προστατέψουν αυτές τις ευάλωτες ομάδες των ιδιωτικών δομών υγείας όπως οι “Ταξιάρχαι”, η κλινική “Κασταλία”;

Έστειλαν επιπλέον οδηγίες σε αυτές τις δομές που αποτελούν εν δυνάμει εστίες διάδοσης του ιού στις ευπαθείς ομάδες; Έγιναν έλεγχοι και πότε στις κλινικές αυτές; Αυξήθηκαν οι έλεγχοι ; Έγιναν αυστηρότεροι ; Έστειλαν σχετικές επιστολές προς τις διευθύνσεις των δομών αυτών, για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων, λόγω ευπαθών ομάδων, κλπ; Δένειμαν κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο;

Μπορεί ο κ. Τσιόδρας κι ο κ. Χαρδαλιάς να λένε σήμερα ότι ουδείς τους ενημέρωσε για τα κρούσματα στις δύο ιδιωτικές κλινικές αλλά δε λένε ποιος ήταν υπεύθυνος για να τους ενημερώσει; Ποιος ήταν υπεύθυνος για να ελέγχει αυτές τις κλινικές.

Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για δύο γιατρούς σε καίριες θέσεις (Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ – Περιφερειάρχης, Βαθειώτης Αθανάσιος, περιφερειακός σύμβουλος, Περιστεριώτης, γιατρός, Αντιπεριφερειάρχης υγείας), απέναντι στο κρίσιμο θέμα αδειοδότησης, εποπτείας, ελέγχου των ιδιωτικών δομών υγείας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.