Βαρκελώνη προς Μαδρίτη: Δεν συμμορφωνόμαστε στο νέο τελεσίγραφο

Βαρκελώνη προς Μαδρίτη: Δεν συμμορφωνόμαστε στο νέο τελεσίγραφο

Οι αρχές της Καταλονίας δεν θα συμμορφωθούν με την εντολή της ισπανικής κυβέρνησης προκειμένου την προσεχή Πέμπτη να αποσαφηνίσουν εάν έχουν κηρύξει ή όχι ανεξαρτησία από την Ισπανία, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο TV3, επικαλούμενο πηγές από την καταλανική κυβέρνηση.

Ο ηγέτης της περιφέρειας Κάρλες Πουιτζντεμόντ δεν ανταποκρίθηκε σήμερα στο τηλεσίγραφο της Μαδρίτης ώστε να απαντήσει “ναι” ή “όχι” και τώρα η ισπανική κυβέρνηση του έχει δώσει διορία έως την Πέμπτη προκειμένου να αλλάξει γνώμη, προειδοποιώντας ότι θα αναστείλει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας εάν ο ηγέτης της επιλέξει την απόσχιση.

Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της Αστυνομίας της Καταλονίας

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Χοσέπ Λιουίς Τραπέρο αφέθηκε σήμερα ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, όπως αποφάσισε το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας να παραμείνει υπό κράτηση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

Το δικαστήριο απαγόρευσε στον αξιωματικό, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρόεδρο Κάρλες Πουιτζντεμόντ, να φύγει από τη χώρα και του επέβαλε να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες ενώπιον δικαστή.

Το νέο τελεσίγραφο της Μαδρίτης:

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας και την απευθείας διακυβέρνησή της αν ο καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουιτζντεμόντ δεν εγκαταλείψει την προσπάθεια να αποσχίσει την περιοχή από την Ισπανία έως τις 11:00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, είχε δηλώσει νωρίτερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, απαντώντας στην ουσία στην προθεσμία των δύο μηνών που ζήτησε ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ.

«Ο κ. Πουιτζντεμόντ έχει ακόμη την ευκαιρία να αρχίσει να επιλύει την κατάσταση, πρέπει να απαντήσει ‘ναι’ ή ‘όχι’ στην κήρυξη (της ανεξαρτησίας)», είπε η Σάενθ ντε Σανταμαρία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter