Βαρκελώνη: «Πύρινες» διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης της βασιλικής οικογένειας

Βαρκελώνη: «Πύρινες» διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης της βασιλικής οικογένειας

Στους δρόμους ξανά οι Καταλανοί, με αφορμή την επίσκεψη της βασιλικής οικογένειας στην πόλη. «Θάνατος στον Βουρβόνο», «ούτε βασιλιάς ούτε φόβος» και «η Βαρκελώνη θα είναι ο εφιάλτης σου», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του Φελίπε ΣΤ’.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν να αποτραπεί η απονομή βραβείου στον μονάρχη, σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της πόλης. «Η Καταλονία δεν έχει βασιλιά», φώναζαν με πάθος χιλιάδες Καταλανοί οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους, καθιστώντας σαφές πως ο Φελίπε ΣΤ’ και η οικογένειά του δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην περιοχή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη 

Ο Φελίπε ΣΤ’ μετέβη την Κυριακή στην Καταλονία, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Λετίθια αλλά και τις δύο κόρες τους. Η επίσκεψη της βασιλικής οικογένειας έφερε… αναβρασμό στις αρχές που φυλάνε το συνεδριακό κέντρο, αποκλείοντας παράλληλα έναν μεγάλο δρόμο που οδηγεί κοντά στον τόπο της τελετής.

«Ο βασιλιάς στάθηκε δίπλα στην αστυνομία που είχε χτυπήσει τους ανθρώπους που ψήφιζαν. Διαδηλώνουμε για να μην ξαναρθεί ο βασιλιάς στην Καταλονία, πολλώ δε μάλλον μετά την εντελώς άδικη καταδίκη» σε βάρος των αυτονομιστών ηγετών, δήλωσε ο 45χρονος διαδηλωτής Ζοζέ Λιγκέρο, υπεύθυνος διαχείρισης προϊόντος στη βιομηχανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter