Βαρουφάκης: «Φούσκα» το bitcoin – Είναι μια πυραμίδα

Βαρουφάκης: «Φούσκα» το bitcoin – Είναι μια πυραμίδα

Στην κυριαρχία των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων, αλλά και στο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, το οποίο αποκάλεσε «φούσκα», αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε τις αλλαγές που καταγράφονται στο καπιταλιστικό σύστημα, τονίζοντας ότι ο καπιταλισμός «έχει ήδη μεταμορφωθεί σε κάτι διαφορετικό, σε κάτι το οποίο έχει ξεφύγει από την παραδοσιακή καπιταλιστική οργάνωση παραγωγής, όχι μόνο στην Ελλάδα, παγκοσμίως. Ήδη βρισκόμαστε στον μετακαπιταλισμό, όχι αυτόν που ήθελε η Αριστερά αλλά σε κάτι πολύ χειρότερο, εγώ το ονομάζω τεχνοφεουδαρχία». Τα θέματα αυτά μελετά το Κέντρο για τον Μετακαπιταλιστικό Πολιτισμό που έχει ιδρύσει το ΜέΡΑ25. ‘Αποψη του κ. Βαρουφάκη είναι ότι «βρισκόμαστε ήδη στον μετακαπιταλισμό, είναι δυστοπικός και πηγαίνει από τη μία κρίση στην άλλη για την τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων».

Για το Bitcoin ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε:

«Είναι μία εξαιρετική λύση σε ένα πρόβλημα που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη. Σίγουρα δεν είναι νόμισμα. Από το 2010 λέω στον κόσμο “μη βάλετε χρήματα στο bitcoin” γιατί είναι μία καθαρή φούσκα. Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για το bitcoin είναι ο αλγόριθμος, το λογισμικό πάνω στο οποίο έχει γραφτεί και μπορεί να αποτελέσει λύση για πολλά πράγματα. Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το bitcoin έχει πολύ μεγάλες εφαρμογές σε άλλα πράγματα. Το bitcoin αυτό καθ’ αυτό είναι μία πυραμίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter