Βαρουφάκης και Λαγκάρντ και πάλι στο ίδιο… «τραπέζι»!

Πως τα φέρνουν οι καιροί!

Δυο παλιοί γνώριμοι ξανασυναντιούνται και πάλι αλλά με άλλες ιδιότητες!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης - τότε υπουργός Οικονομικών και σήμερα επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα ξανασυναντήσει την άλλοτε κραταιά κυρία του ΔΝΤ και σήμερα -επίσης κραταιά κυρία- επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως μας ενημερώνει το ΜέΡΑ 25 και οι δύο θα συναντηθούν σε «Στρογγυλή Τράπεζα» του Ο.Η.Ε. για τη μετα-Covid19 επανεκκίνηση της οικονομίας

Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα στις 4 μ.μ. ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με κορυφαίους στοχαστές, οικονομολόγους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής οικονομολόγους για να καταθέσουν απόψεις ως προς τις διεθνείς θεσμικές αλλαγές που απαιτεί η βιώσιμη επανεκκίνηση της διεθνούς οικονομίας και ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συμμετέχει και ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν

Η Στρογγυλή Τράπεζα με τίτλο «Η Αναγέννηση της Παγκόσμιας Οικονομίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», καλείται να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα:

• Ποιες άμεσες ενέργειες μπορούν να γίνουν για να βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση του COVID-19;

• Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε τις συστημικές ανισότητες της παγκόσμιας οικονομίας και να δημιουργήσουμε ένα νέο οικονομικό σύστημα που θα έχει στο επίκεντρο την ισότητα, την ενσωμάτωση και τη βιωσιμότητα;

• Τι ρόλο πρέπει να παίξει η διεθνής κοινότητα σε αυτή τη διαδικασία;

Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα συζητήσουν… οι δύο μεταξύ τους...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.