Βαρουφάκης: Κάλεσμα συμπόρευσης στους πολίτες με «μπηχτές»

Βαρουφάκης: Κάλεσμα συμπόρευσης στους πολίτες με «μπηχτές»

Κάλεσμα συμπόρευσης στους πολίτες στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλισης, απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας πως ο λόγος που το ΜέΡΑ25 έκανε την έκπληξη υπό συνθήκες πόλωσης ασυνήθιστες για ευρωεκλογές είναι ότι «αρθρώσαμε θετικό λόγο και δεν παρασυρθήκαμε στον αρνητισμό».

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχοντας δέσει» τη χώρα στο 4ο μνημόνιο υπό όρους που «βαθαίνουν την πτώχευση της κοινωνικής οικονομίας», «έστρωσε το χαλί» σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που «ετοιμάζεται να παραδώσει στους κερδοσκόπους ό,τι και όποιον δεν έχει ακόμα ρευστοποιηθεί».

Απέδωσε το ποσοστό 3% του ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές στον συνδυασμό ευθύνης, οικονομοτεχνικά άρτιων προτάσεων, πολιτικού πολιτισμού και συνέπειας του κινήματος και είπε πως το ΜέΡΑ25 έχει αναδειχθεί στον μαγνήτη της ρεαλιστικής ελπίδας που τόσο έλειψε τα τελευταία 4 χρόνια,

Στόχος του ΜέΡΑ25 είναι, όπως αναφέρεται και στο κάλεσμα του κινήματος, «αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 η μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνη, ρεαλιστική, ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα» να «αποτελέσει τον πυρήνα μεγάλης συμπόρευσης πολιτών στη βάση κοινού προγράμματος, κοινού πολιτικού πολιτισμού», καθώς μέχρι τις εκλογές «θα γίνει ξεκάθαρο ότι, από τη μία, η ψήφος για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ είναι ψήφος υπέρ της τελικής παλινόστησης της πιο σαθρής, επιθετικής και μίζερης ολιγαρχίας ενώ, παράλληλα, σε αυτές τις εθνικές εκλογές η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά τη συνέντευξη ο κ. Βαρουφάκης άφησε αιχμές για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών λέγοντας:

«Το γεγονός ότι επί τρεις μέρες μαγειρευόταν ένα αποτέλεσμα με τον τρόπο που όλοι είδαμε να εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο στις οθόνες μας, είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ όλους, όχι μόνο τους ψηφοφόρους του Μέρα25. Εμείς το προσπερνάμε, προχωράμε μπροστά».

Εξάλλου, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Βαρουφάκης είπε

«Ποια είναι η μεγάλη απειλή για τη χώρα μας από τα βόρειά μας σύνορα; Δεν είναι τα Σκόπια. Είναι η Αλβανία. Όχι η Αλβανία που υπάρχει σήμερα, αλλά μια εν δυνάμει μεγάλη Αλβανία που θα αποτελέσει προϊόν της συνένωσης του Κοσόβου, της Αλβανίας και του Τετόβου, σε περίπτωση που η Βόρεια Μακεδονία, η τέως ΠΓΔΜ, διασπαστεί. Θα είχαμε ένα μεγάλο εχθρό στα βόρειά μας σύνορα, που ουσιαστικά θα λειτουργούσε ως προκεχωρημένο φυλάκιο του Ερντογάν. Αυτό πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη όταν μιλάμε για την προστασία της πατρίδας από ξένες επιβουλές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter