Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης θυμίζει λαθροκυνηγό που ιδρύει σύλλογο προστασίας θηραμάτων

Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης θυμίζει λαθροκυνηγό που ιδρύει σύλλογο προστασίας θηραμάτων

Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε ως υποκριτική την ζέση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου και όχι για το κίνημα #metoo και όσα έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

«Με αναγκάζετε να ζητήσω συγγνώμη δημοσίως για κάτι που είπα λίγο μετά τις εκλογές. Είχα πει ότι ο κ. Μητσοτάκης μου δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που θέλει να δείξει πολιτικό πολιτισμό» είπε εισαγωγικά ο γ.γ. του ΜΕΡΑ25 και πρόσθεσε πως πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός τον διέψευσε, με την απόφασή να πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου με σκοπό την αλλαγή της ατζέντας να κορυφώνει την διάψευση της κρίσης του.

«Δεν είστε εγκαλών, είστε απολογούμενος» συμπέρανε ο κ. Βαρουφάκης και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης πληγώνει κάθε μέρα τη Δημοκρατία. Τον κατηγόρησε δε ότι οργάνωσε «κοκορομαχία» με τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που επιθυμούν και οι δύο πολιτικοί του αντίπαλοι. «Αν είχατε πρόθεση να βρούμε λύσεις, θα συζητούσαμε γύρω από ένα τραπέζι» διαπίστωσε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θυμίζει λαθροκυνηγό που ιδρύει σύλλογος προστασίας θηραμάτων.

Ξεκαθάρισε πως το ΜΕΡΑ25 απέχει από «κοκορομαχίες και ανθρωποφαγίες». «Δεν πιστεύω ότι γνωρίζατε ούτε εσείς ούτε η κ. Μενδώνη και ούτε έπρεπε να γνωρίζετε» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως το κόμμα του δεν αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωότητας. Θέλοντας να καταδείξει την υποκριτική στάση του Κυρ. Μητσοτάκη, θύμισε πως όταν η Σοφία Μπεκατώρου προέβη σε αποκαλύψεις, ο πρωθυπουργός την φώναξε στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που απέφυγε όταν τα θύματα του Δ. Λιγνάδη μίλησαν επώνυμα.

Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι δεν ζητά την παραίτηση οποιουδήποτε υπουργού γιατί το ίδιο θα συμβεί και για τους διαδόχους τους. «Δεν ζητάμε να παραιτηθεί ούτε ο κ. Χροσοχοΐδης, τον οποίο αμφισβητούμε ότι μπορείτε να παραιτήσετε» είπε, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «Πέτρο Γαρουφαλιά» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter