Βαρουφάκης προς Σόιμπλε: Για πες μου, πού λέω ανακρίβειες;

Βαρουφάκης προς Σόιμπλε: Για πες μου, πού λέω ανακρίβειες;

Μήνυμα προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble απέστειλε ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Μέσω του προσωπικού του blog και μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού, ο Γ. Βαρουφάκης καλεί τον Schaeuble να του υποδείξει σε ποιες “ανακρίβειες” αναφέρεται στο βιβλίο του.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Γιάνη Βαρουφάκη

Αγαπητέ Βόλφγαγκ,

Άκουσα προσεκτικά και διάβασα ακόμα προσεκτικότερα τις πρόσφατες απαντήσεις σου σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που προέκυψαν από το πρόσφατο βιβλίο μου “Ανίκητοι Ηττημένοι” αναφορικά με τις μεταξύ μας συνομιλίες το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έχω να σου προτείνω το εξής. Αντί για γενικολογίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις σε ποιό κεφάλαιο του βιβλίου, σε ποιά σελίδα, σε ποιά παράγραφο ανέφερα έστω και μια ανακρίβεια όσον αφορά κάτι που μου είπες (π.χ. ότι η 3η δανειακή συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο που με πίεζες να υπογράψω, και το οποίο υπεγράφη μετρά την παραίτησή μου, “θα ήταν κάκιστο για την Ελλάδα” – ή, ακόμα εντονότερα, την άποψή σου ότι, σε περίπτωση που υπέγραφα, “θα ήμουν υπόλογος στον λαό μου”).

Φιλικά

Γιάνης Βαρουφάκης

Τι είπε  –μεταξύ άλλων – στη συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο Σόιμπλε

Κάνοντας αναφορά στο 2015, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι δεν μπορεί να αποτιμήσει το ακριβές κόστος της περιόδου Βαρουφάκη, ενώ προσωπικά για τον πρώην υπουργό Οικονομικών σημειώνει ότι «αυτά που λέει απέχουν τόσο από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά μαζί τους».

Πρόσθεσε επίσης ότι τον «λύπησε» το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπάθησε για έξι μήνες να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, όπως είπε, «σεβάστηκε το γεγονός ότι ο Τσίπρας προσπάθησε να τηρήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά και όταν αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να το καταφέρει ακολούθησε τον δρόμο των εκλογών». «Εγώ αυτό το κατάλαβα πολύ καλύτερα από ό,τι οι άλλοι. Ό,τι δηλαδή είπε “είμαι αναγκασμένος να κάνω τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκα, θα κάνω εκλογές, χρειάζομαι νέα εντολή από τους Έλληνες ψηφοφόρους”. Την εντολή αυτή την έλαβε και τώρα με όλες τις δυσκολίες – και δεν είναι εύκολος δρόμος αυτός – η χώρα πάει καλύτερα», συμπλήρωσε.

Ακολουθεί η επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη στα αγγλικά όπως ανέβηκε στην ιστοσελίδα του:

Dear Wolfgang,

I read carefully and listened your recent statements in response to journalistic questions emanating from my recent book “Adults in the Room” relating to our conversations during the first half of 2015.

I have a proposal for you. Instead of vague statements and personal put down lines, I invite you to point out specific pages and paragraphs in my book where I misrepresented something that you told me during that period (e.g. your expressed view that the 3rdGreek Loan and accompanying Memorandum of Understanding that I refused to sign, and which was signed after my resignation, would be bad for Greece; or, even more strongly, your view that, had I signed it, I would have to answer to my people).

Sincerely

Yanis Varoufakis

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter