Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Καταργήστε τη ΔΑΠ αν νοιάζεστε για τα Πανεπιστήμια

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Καταργήστε τη ΔΑΠ αν νοιάζεστε για τα Πανεπιστήμια

Την κατάργηση της ΔΑΠ πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας την φοιτητική παράταξη της Δεξιάς «φυτώριο αναξιοκρατίας, διαπλοκής και αυταρχισμού».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση με αντικείμενη την ενημέρωση για τη διαχείριση της πανδημίας, ο γ.γ. του ΜΕΡΑ25 συμπέρανε ότι μετά το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός παραδίδει και τα Πανεπιστήμια στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Κύριε πρωθυπουργέ, θέλετε να δείξετε ότι ¨πονάτε¨ τα Πανεπιστήμια;» ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνέχισε δίνοντας τη λύση: «Καταργήστε το μεγαλύτερο φυτώριο αναξιοκρατίας, διαπλοκής και αυταρχισμού εντός του δημόσιου Πανεπιστημίου, καταργήστε τη ΔΑΠ».

Κατά τον Γ. Βαρουφάκη, από κει ξεκινούν όλα τα στρεβλά στα δημόσια Πανεπιστήμια και στη συνέχεια εξαπλώνονται δημόσιο τομέα. «Δεν θα το κάνετε γιατί θέλετε διαπλεκόμενο συνδικαλισμό στο Δημόσιο» έκρινε, θυμίζοντας τα λόγια του Φραγκλίνου Ρούσβελτ για τον πραξικοπηματία της Νικαράγουα, Αναστάσιο Σομόζα Γκαρσία.

«Όπως είχε πει ο Ρούσβελτ για τον Σομόζα: ¨Μπορεί είναι μπάσταρδος, αλλά είναι δικός μας μπάσταρδος¨. Αυτό ισχύει με τη ΔΑΠ και εσάς», ήταν ο παραλληλισμός που έκανε. Στηλίτευσε δε τη βάση του 10 που δρομολογεί εκ νέου η ΝΔ για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σχολιάζοντας: «Ναι, αλλά είναι δύσκολο αυτό να το κάνετε εσείς γιατί έχετε πέσει κάτω από το 10 στα πάντα ως προς τη διαχείριση της πανδημίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter