Βασιλακόπουλος: «Αυτοδιοίκητο ή ανεκδιήγητο;»

Βασιλακόπουλος: «Αυτοδιοίκητο ή ανεκδιήγητο;»

Σφοδρή επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, με αφορμή την επίμονη προσπάθεια του Λευτέρη Αυγενάκη να υποσκάψει το αυτοδιοίκητο των αθλητικών Ομοσπονδιών.

«Το διεθνώς κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο του αθλητικού κινήματος έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα σε ανεκδιήγητο», ξεσπαθώνει ο ισχυρός ανήρ του ελληνικού μπάσκετ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αθλητικός νόμος προβλέπει περιορισμούς στην εκλογιμότητα υποψηφίων συμβούλων των Ομοσπονδιών, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι «αθάνατοι» κάλεσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού σε επί τόπου διαβούλευση, με συμμετοχή της ΕΟΕ.

Ακολουθεί η δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου:

«Έντονο προβληματισμό για τα κίνητρα και μεγάλη ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις, προκαλούν οι πέραν κάθε λογικής ενέργειες της κυβέρνησης με την απροκάλυπτη παρέμβαση στα θέματα διοίκησης των αθλητικών ομοσπονδιών.

Το διεθνώς κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο του αθλητικού κινήματος εσχάτως στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε… ανεκδιήγητο.

Οι αρχές της Ολυμπιακής χάρτας και κυρίως η παράγραφος 5 που αναφέρεται ρητά στην αυτονομία, τυγχάνουν σεβασμού ανά την υφήλιο, αλλά προσπάθειας κατάργησης και πλήρους ισοπέδωσης στην χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό.

Οι κίνδυνοι σε μια Ολυμπιακή χρονιά για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού είναι μεγάλοι, ορατοί και προ των πυλών.

Ο αθλητισμός είναι μία πολύ σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική εκδήλωση για να την διαχειρίζονται πρόθυμοι εκτελεστές αποφάσεων, αλλά αδαείς περί του αντικειμένου και εκ των αποτελεσμάτων επικίνδυνοι με τις ενέργειές τους.

Μακάρι να επικρατήσει η λογική, η σύνεση και η συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες όσο υπάρχει ακόμα καιρός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter