Βασιλειάδης: «Αφήνεται περιθώριο σε κάποιους να νομίσουν ότι θα διαφεντεύσουν το ποδόσφαιρο»

Βασιλειάδης: «Αφήνεται περιθώριο σε κάποιους να νομίσουν ότι θα διαφεντεύσουν το ποδόσφαιρο»

Ο τέως υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε (Metropolis) για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής μεταξύ του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, τη συνάντηση που είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης με παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ σχολίασε και τις επιθέσεις που δέχεται η ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης:

Για τα γεγονότα που σημάδεψαν το φαληρικό ντέρμπι: «Είναι συνέχεια ενός ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος. Νομίζω όσο η πολιτική ηγεσία φεύγει από τον αρχικό προσανατολισμό που είχαμε κι εμείς, δηλαδή να αναλάβουν οι διεθνείς ομοσπονδίες ώστε να πάει η κατάσταση στην Ελλάδα σε μία κανονικότητα και αφήνεται περιθώριο σε κάποιους να νομίσουν ότι θα διαφεντεύσουν το ποδόσφαιρο αυτά τα φαινόμενα θα εντείνονται».

Για το ποιος κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο: «Είχαμε καταφέρει με τη FIFA και την UEFA, με τις πολλές παθογένειες και τα προβλήματα που έχει το ποδόσφαιρο, να βάλουμε πέντε κανόνες. Ποτέ δεν φτιασίδωσα την εικόνα, αλλά βάλαμε κάποιους κανόνες με τις διεθνείς συνομοσπονδίες ώστε να τους θεωρούμε δεδομένους. Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε και κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στις παλιές ένδοξες εποχές».

Για το σημείο που σταμάτησε το λεωφορείο του ΠΑΟΚ και δέχτηκαν προπηλακισμούς οι παίκτες: «Σε αυτό πρέπει να το απαντήσει η Αστυνομία. Είναι προφανές ότι έγινε λάθος στα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».

Για τη συνάντηση Αυγενάκη- Ολυμπιακού παραμονές του ντέρμπι, κι αν ενεργεί σωστά ο υφυπουργός: «Εμείς ενεργούσαμε – κι εγώ προσωπικά – βλέποντας τα θεσμικά όργανα. Προφανώς και μπορείς να βλέπεις όποιες ΠΑΕ θέλεις. Είναι λάθος το τάιμινγκ. Προκαλεί κακούς συνειρμούς σε μια τόσο τεταμένη περίοδο. Προφανώς και ο υπουργός πρέπει να συζητά με τους πάντες, δεν μπορώ να κάνω κριτική σε αυτό, αλλά πρέπει να ελέγχει το τάιμινγκ και τα μηνύματα που μπορεί να περαστούν, ηθελημένα ή άθελα».

Για το αν συμμερίζεται τις καταγγελίες ΠΑΟΚ για μεροληψία Αυγενάκη υπέρ του Ολυμπιακού: «Δε θέλω να πάω σε αυτή τη φιλολογία, ο κόσμος και βλέπει και κρίνει για να βγάλει τα συμπεράσματά του. Βλέπω μια προσπάθεια συνεχούς αποδόμησης της ομοσπονδίας, η οποία έχει προβλήματα, με σκοπό την αποκαθήλωσή της. Επρεπε να υπάρχει συνεργασία με τις διεθνείς συνομοσπονδίες για να ηρεμήσει αυτή η κατάσταση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter