Βασιλειάδης: Δεν θα γίνει κατεδάφιση της Λεωφόρου, αν δε φτιαχτεί το νέο γήπεδο

Βασιλειάδης: Δεν θα γίνει κατεδάφιση της Λεωφόρου, αν δε φτιαχτεί το νέο γήπεδο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρη Μπαλτάκο και συζήτησαν για τα σχέδια της κυβέρνησης να κατασκευαστεί νέο γήπεδο για τον σύλλογο στο Γουδή. 

«Συζητήσαμε το σκέλος που αφορά στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού και το πλάνο που έχει η Κυβέρνηση για εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης για την ομάδα, αλλά και την ανάπλαση του χώρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που θα δώσει παράλληλα μία νέα πνοή στην περιοχή. 

Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε τους προβληματισμούς του Ερασιτέχνη. Συγκεκριμένα, τέθηκαν κάποιοι φόβοι σχετικά με το πότε θα γίνει η ανάπλαση, με ποιους όρους, πως θα γίνει η μεταφορά και πότε οι κατεδαφίσεις», δήλωσε ο .κ Βασιλειάδης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κατεδάφιση υφιστάμενης εγκατάστασης, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η νέα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την αρχή μίας σειράς παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, οι οποίες έχουν μεγάλα προβλήματα και μεγάλες ανάγκες, με έξυπνο τρόπο, άμεσα και χωρίς μεγάλο κόστος και με γνώμονα τις ασφαλείς συνθήκες άθλησης στους Ελληνες πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και για άλλους χώρους, όπως είναι το σχέδιο ανάπλασης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας».

Από την πλευρά του ο Δ. Μπαλτάκος είπε: «Σήμερα ανακοινώνουμε τη στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης, του Δήμου και του Παναθηναϊκού να προχωρήσει το σχέδιο της ανάπλασης του χώρου που τώρα στεγάζει το ιστορικό γήπεδό μας, με όρους που θα συζητηθούν με όλους τους αρμόδιους φορείς. Ως Ερασιτέχνης, ήρθαμε εδώ για να βάλουμε τρεις όρους. 1ον: οποιαδήποτε μετεγκατάσταση να γίνει αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, 2ον: ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να έχει παρουσία στον χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είτε με ένα μουσείο, είτε με ακαδημίες, είτε με έναν τρόπο στον οποίο όλοι θα συμφωνήσουμε και 3ον: ο Ερασιτέχνης να έχει χώρο γύρω από το νέο γήπεδο στο Γουδή. Προϋποθέσεις που η Κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται».

Αρνητικός ο δήμος Παπάγου

Ο δήμος Παπάγου – Χολαργού υποστηρίζει πάντως πως είναι αδύνατη η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου λόγω νομοθετικού πλαισίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται: «Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα, μάθαμε σήμερα από τα ΜΜΕ ότι ανασύρονται σχέδια – σκελετοί για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Είναι λυπηρό, αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα για όλους τους πολίτες της Αττικής να ανάγεται σε fast – track κατασκευής γηπέδου, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και περιβαλλοντικών όρων, σε μια περίοδο που εντείνονται οι πιέσεις Δήμων, φορέων και πολιτών για την προώθηση υλοποίησης του σχεδίου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Ιλισσός.

Είναι επίσης λυπηρό να εμπαίζεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που ακόμα και αυτοί που προβάλλουν τη συγκεκριμένη πρόταση, γνωρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι δυνατόν, λόγω νομοθετικού πλαισίου και περιβαλλοντικών όρων, να κατασκευαστεί γήπεδο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter