Βασιλειάδης: «Δεν θα κάνουμε το διαιτητή όταν τσακώνονται κακομαθημένοι παράγοντες…»

Βασιλειάδης: «Δεν θα κάνουμε το διαιτητή όταν τσακώνονται κακομαθημένοι παράγοντες…»

Για «κακομαθημένους παράγοντες που πληγώνουν το άθλημα που έχει κάνει περήφανη τη χώρα», έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, σχολιάζοντας όσα έγιναν χθες το βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ και την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. 

«Ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι η διασφάλιση της τήρησης των κανόνων, η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του αθλητή, του σωματείου, της ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα που έχει κάνει περήφανη τη χώρα», δήλωσε ο Βασιλειάδης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Ρωτάτε τι πρωτοβουλίες παίρνει η Πολιτεία από την πλευρά της. Στη διαιτησία δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Σας θυμίζω ότι και στο ποδόσφαιρο τις όποιες αλλαγές στη διαιτησία δεν τις επέβαλε η Πολιτεία και δεν μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που η διαιτησία είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου, αλλά η διεθνής Συνομοσπονδία. Επομένως αν υπάρχουν προβλήματα οφείλουν να λυθούν με τον τρόπο αυτό».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες: «Η Πολιτεία από την πλευρά της μπορεί να παρέμβει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως έχουμε ήδη κάνει με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Μέσα από την απλή αναλογική στις ομοσπονδίες, τις θητείες στα εκτελεστικά μέλη των ομοσπονδιών, μέσα από το τέλος στην ψήφο δια αντιπροσώπου. Όποιος θέλει λοιπόν ας τις στηρίξει, αλλά δεν θυμάμαι να συνέβη αυτό, όταν πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε το σχέδιο νόμου στη διαβούλευση. Αντίθετα είχαμε αντιδράσεις και από τις ομοσπονδίες και από την ΕΟΕ. Να προσέξουν όλοι ιδιαίτερα. Να σταματήσουν να πληγώνουν άλλο το άθλημα. Δεν μπορεί ο επαγγελματικός αθλητισμός να επισκιάσει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter