Βασιλειάδης: «Ελπίζω να βρουν λύση οι παράγοντες, αλλιώς… καλή τύχη»

Βασιλειάδης: «Ελπίζω να βρουν λύση οι παράγοντες, αλλιώς… καλή τύχη»

«Αν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν βρει λύση, αυτό θα απασχολήσει το ίδιο και όχι εμάς. Για να απορρίψουν οι παράγοντες τη δική μας πρόταση, προφανώς έχουν κάτι άλλο κατά νου. Καλή τύχη. Μακάρι να βρουν λύση και να έχουν αυτοί δίκιο».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 με αφορμή την πρόταση του για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες και ήταν ξεκάθαρος για τις θέσεις του. Μίλησε ακόμη για τον Παναθηναϊκό, την ΕΡΤ, την FIFA, τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου. Για την πρόταση αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος είπε: «Ακούγονται διάφορα περί εκβιασμών. Με το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης βρέθηκαν οι μισές ομάδες δίχως τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ζήτησαν να βρεθεί λύση και κάναμε μια πρόταση, που έχει φιλοσοφία, να δημιουργήσει για μια πενταετία οικονομική σταθερότητα. Να δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής εξυγίανσης. Τόσες πολλές ομάδες δεν σηκώνει το πρωτάθλημα. Δύο επαγγελματικές κατηγορίες των 12 ομάδων και μία ημιεπαγγελματική κατηγορία των 12. Θα υπάρχουν οικονομικές ποινές αν υπάρξουν χρέη και οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Μπόνους αν κόβεις περισσότερα εισιτήρια, αν δεν υπάρχουν επεισόδια. Πρόκειται για ένα ασφαλές πλάνο που θα οδηγήσει μπροστά το ποδόσφαιρο. Η πρόταση έχει κάποια οικονομικά δεδομένα. Λέμε 12 ομάδες, γιατί με περισσότερες ομάδες δεν υπάρχουν τόσα χρήματα. Αλλιώς δεν βοηθάει στο να φύγουν οι σκιές. Με βάση καταγγελίες, άλλος είναι ιδιοκτήτης σε μια ομάδα, άλλος είναι αυτός που φαίνεται. Για να μην γίνει δεκτή η πρόταση, προφανώς δεν βολεύει και πιστεύουν οι ΠΑΕ ότι θα πάει αλλιώς καλά το ποδόσφαιρο. Τους είπα μακάρι να έχουν αυτοί δίκιο κι εμείς άδικο. Αν υπήρχε σαφές πλαίσιο, δηλαδή 14 εφέτος και 12 του παραχρόνου, αυτό ενδεχόμενα θα μπορούσε να συζητηθεί. Δεν θα μπω σε διαδικασία να κόψω χρήματα από τη Super League 2 για να υπάρξουν περισσότερα χρήματα στη Super League 1. Του χρόνου θα έχουμε κεντρική επιτροπή διαιτησίας, θα έχουμε VAR, τώρα είναι η ώρα για θεσμικές αλλαγές”.

Για την ΕΡΤ και το ρόλο της στην πρόταση του: “Παίρνει ένα εμπορικό προϊόν που θα φέρει έσοδα, αν και της ΕΡΤ δεν είναι αυτοσκοπός τα έσοδα. Θα δώσει στους Έλληνες να έχουν πρόσβαση στον ελληνικό αθλητισμό. Θέλουμε να το πετύχουμε όπως με το μπάσκετ. Η ΕΡΤ είναι κερδοφόρα και βοηθάμε με όρους και κανόνες στη διάσωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Τουρκία το αγοράζουν ξένοι πάροχοι. Το Καϊσερίσπορ – Τραμποζνσπόρ, δηλαδή, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το Ολυμπιακός – Ατρόμητος;”

Για το αν FIFA και UEFA είναι υπέρ της πρότασης του: “Οι διεθνείς συνομοσπονδίες καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεται να υπάρχουν τόσες ομάδες. Έχουμε κάνει μια πρόταση. Δεν εκβιάζουμε. Τους όρους στην πρόταση θέτει αυτός που κάνει την πρόταση. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν έχουμε πρόβλημα με FIFA και UEFA”.

Για τους παράγοντες: “Οι παράγοντες μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Πρώτη φορά βλέπουμε πολιτικές ανακοινώσεις από οπαδούς. Η κυβέρνηση απαιτεί να μπούνε κανόνες. Είναι επίτευγμα ότι δεχόμαστε επίθεση από οπαδούς όλων των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ με κατηγορεί ότι είμαι Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ότι είμαι ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ότι τους κόβω τις μετακινήσεις ότι είμαι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Αυτές είναι φαιδρότητες”.

Για το VAR: “Κατηγορούμαστε ότι καθυστερήσαμε να βάλουμε το VAR ενώ θα έπρεπε οι ΠΑΕ να το τρέξουν μόνοι τους. Πήραμε την πρωτοβουλία να το τρέξουμε εμείς. Η προκήρυξη είναι σαφής. Τα κεντρικά θα είναι στα γραφεία της Ομοσπονδίας».

Για το ρόλο της ΕΛΑΣ στα γήπεδα: “Με την αρωγή της UEFA έχουμε φτιάξει μια επιτροπή ειδικών από το συμβούλιο της Ευρώπης, τη Μ. Βρετανία που έχουν το know how και είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να βγει από τα γήπεδα η Αστυνομία. Δεν μπορεί να κάνει τον ταξιθέτη στο… θέατρο. Ευθύνη θα έχουν οι ΠΑΕ. Το εύκολο είναι να ρίχνουμε τις ευθύνες στην Αστυνομία”.

Για το ιδιοκτησιακό στον Παναθηναϊκό αλλά και το ΟΑΚΑ: “Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν τις γνωρίζω κιόλας. Περιμένω κι εγώ τις εξελίξεις. Υπάρχει πρόταση εκ μέρους του Δ. Γιαννακόπουλου, μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το ΟΑΚΑ. Αφορά και στη διασφάλιση όλων των ομοσπονδιών. Είναι περίπλοκη και προσπαθούμε με χαμηλούς τόνους να βρούμε λύση. Πρέπει να υπάρξει βιώσιμη εγκατάσταση. Το ΟΑΚΑ με αυτή τη διαχείριση μας βάζει πολλά εκατομμύρια μέσα και πρέπει να βρούμε λύση, να έχουμε ανοιχτά μάτια και μυαλό. Τα fund πίσω από τον Πιεμπονγκσάντ, αν θέλουν να κάνουν επενδύσεις, δεν το κάνουν με τη κυβέρνηση. Υπάρχει ένα εμπορικό deal. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία για ρυθμίσεις και κουρέματα. Θέλουμε βρεθεί λύση και στο γηπεδικό όχι μόνο του Παναθηναϊκού, όλων των ομάδων”.

Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: “Αυτό πρέπει να απασχολεί τις ΠΑΕ, το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Κάναμε μια βιώσιμη πρόταση για 24 ομάδες, για Super League 1 και Super League 2. Οι περισσότεροι κανόνες έχουν γίνει δεκτοί. Το θέμα είναι να βγουν τα νούμερα. Κάθε χρόνο έχουμε τις ίδιες καταγγελίες. Με οικονομικά ανεξάρτητες ομάδες θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο. Εμείς δεν συμφωνήσαμε στο 14. Έκανε μια αντιπρόταση η Λίγκα που δεν έγινε δεκτή. Αν η Λίγκα έρθει και πει 14 του χρόνου και 12 του παραχρόνου, ίσως να το κουβεντιάσουμε. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ή θα φτιάξουμε πλάνο για πέντε χρόνια ή αλλιώς δεν έχει νόημα. Αλλιώς θα κλαίμε πάλι τον μακαρίτη. Και πέρυσι τα ίδια ζήσαμε. Περιμένω να δω τι θα ακούσω. Η πρόταση δεν μπορεί να είναι στο τραπέζι για πάντα: 48 εκατ. ευρώ., 55 από τη δεύτερη και μετά. Με 14 ομάδες υπάρχει αλλαγή στα νούμερα, αλλοιώνεις όλη την πρόταση. Το να συρρικνώσεις τα νούμερα, δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχω ακούσει αντιπρόταση.

Αν επιλέξουμε πρόσκαιρη σωτηρία, του χρόνου στο ίδιο σημείο θα είμαστε. Τους δίνουμε διέξοδο για μια πενταετία. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να γίνουν 12 ομάδες, αλλά και για εμάς είναι δύσκολο να μοχλεύσουμε τα χρήματα. Πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα πετύχουν”.

Για τους παράγοντες και τις δηλώσεις που κάνουν: “Έχει περάσει στο πειθαρχικό της ΕΠΟ. Θα υπάρχει και μείωση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο αν υπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις. Όπως λειτουργούν στις επιχειρήσεις τους, να λειτουργήσουν και στο ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να μην σκέφτονται το ίδιο και για το ποδόσφαιρο. Αν σκεφτούμε με οικονομικούς όρους, όλα θα γίνουν καλύτερα. Δεν είναι κακό να χάνεις το πρωτάθλημα. Εδώ καταστρέφεται η γη”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter