Βασιλειάδης: «Κομβικός ο αριθμός των 12 ομάδων»

Βασιλειάδης: «Κομβικός ο αριθμός των 12 ομάδων»

Δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στη νέα συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας για την μείωση των ομάδων σε 12 από την περίοδο 2018-2019, οπότε η αναδιάρθρωση των κατηγοριών παραμένει στην αέρα.

«Έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, όμως στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Λίγκας ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος στην συνέχεια διευκρίνισε ότι «η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές αποφάσεις προς το θεσμικό, αυτό το πλαίσιο θεωρώ πως δεν είναι βιώσιμο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει τα πλαίσια στα οποία συζητάμε. Οι αποφάσεις που οφείλει η Λίγκα να πάρει είναι δύσκολες, αλλά αντίστοιχες με τις δυσκολίες των στιγμών. Αν και τώρα δεν παρθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν».

Το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα και στη συνέχεια θα γίνει νέα συνάντηση με τον Γ. Βασιλειάδη. Ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, έκανε λόγο για «γόνιμο διάλογο» με τον υφυπουργό, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συμφωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter