Βασίλειος Σκουρής: Ένας Έλληνας δικαστικός, πρόεδρος στην επιτροπή ηθικής της FIFA!

Βασίλειος Σκουρής: Ένας Έλληνας δικαστικός, πρόεδρος στην επιτροπή ηθικής της FIFA!

Αυτό κι αν είναι οξύμωρο: ο νέος πρόεδρος της επιτροπής ηθικής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, της FIFA, προέρχεται από την Ελλάδα, τα πρωταθλήματα της οποίας θεωρούνται από τα πλέον διεφθαρμένα στον κόσμο!

Πρόκειται για τον Βασίλειο Σκουρή, που θεωρείται εκ των κορυφαίων δικαστικών στην Ευρώπη και ο οποίος φυσικά, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αναξιόπιστο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, εξελέγη στην προεδρία για τέσσερα χρόνια, κατά την διάρκεια των εργασιών του 67ου συνεδρίου της FIFA, που διεξάγεται στο Μπαχρέϊν.

Ο Β.Σκουρής, διετέλεσε από το 2003 έως το 2015, πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ενώ έχει θητεύσει δυο φορές (1989, 1996) υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Ο Ελληνας δικαστικός επιλέχθηκε για την θέση μετά την καρατόμηση του Γερμανού δικαστή Χανς Γιόακιμ Εκερτ, αλλά και του Ιταλού εισαγγελέα Κορνέλ Μπορμπέλι. Οι δύο δικαστικοί βρέθηκαν μπλεγμένοι σε διάφορες παράνομες υποθέσεις μετά από σχετική έρευνα της FIFA. Στη θέση του Ιταλού Μπορμπέλι, εκλέχθηκε η Κολομβιανή εισαγγελέας Μαρία Κλαούντια Ρόχας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter