Βασίλης Ακρίβος: Σιωπή… το κράτος κοιμάται και αδιαφορεί

Βασίλης Ακρίβος: Σιωπή… το κράτος κοιμάται  και αδιαφορεί

Ο ιδιοκτήτης των εστιατορίων Ψάριστον και Γίδι γράφει χαρακτηριστικά πως όποιος δεν μπορεί να φτιάξει ΜΕΘ μπορεί να στρέψει το ενδιαφέρον του στα κελιά

∆εύτερο lockdown. Συνέχεια της στοχοποίησης της εστίασης. Εννέα µήνες έχουν περάσει και για όλα τα κρούσµατα φέρουµε ευθύνη εµείς οι εστιάτορες και την αναλαµβάνουµε ή µας τη φορτώνουν µε πρόστιµα, εξώδικα από χρέη, κλείσιµο καταστηµάτων, µέχρι και αυτοκτονίες. Εσείς, κύριοι άρχοντες, έχετε αναλάβει την ευθύνη ίσα µε δέκα φορές αλλά δεν έχω καταλάβει τι σηµαίνει για εσάς η λέξη ευθύνη. Μας κλείσατε τον Μάρτιο ξαφνικά, µε αποτέλεσµα ζηµιές χιλιάδων ευρώ από εµπόρευµα που πετάξαµε· τα έσοδα που θα είχαµε λόγω Πάσχα αλλά και οι εισαγωγές που έφτασαν πήγαν στα σκουπίδια.

Συνεχίσαµε το καλοκαίρι, πήραµε εξοπλισµό, ετοιµάσαµε τα καταστήµατά µας, πήραµε προσωπικό, ήρθε τουρισµός και πάλι µας κλείσατε το βράδυ µε αποτέλεσµα µισά τραπέζια, µισές ώρες εργασίας. Μας λέτε «θα σας βοηθήσουµε» και µας δίνετε ψίχουλα κι αυτά δανεικά. ∆εν είµαστε ζητιάνοι. Είµαστε επιχειρηµατίες και το µόνο που κάνετε είναι να µεταφέρετε το ήδη βεβαρυµένο οικονοµικό µας πρόβληµα για τον επόµενο χρόνο. Για τα ενοίκια έχουµε πληρώσει το 60% για εννέα µήνες και έχουµε δουλέψει το 50% του χώρου για τέσσερις µήνες. Εταιρείες leasing απαιτούν χρήµατα και οι προµηθευτές τα λεφτά τους, εταιρείες πνευµατικών δικαιωµάτων απειλούν µε εξώδικα, ∆ΕΚΟ βάζουν δικηγόρους να εισπράξουν και οι εργαζόµενοι µας ζητούν βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα. Αν δεν µπορείτε να κάνετε ΜΕΘ, τουλάχιστον προλαβαίνετε να κάνετε κελιά!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter