Βασίλης Κορκίδης: Οι αναφορές στη δραχμή επιδεινώνουν το κλίμα στην οικονομία

Βασίλης Κορκίδης: Οι αναφορές στη δραχμή επιδεινώνουν το κλίμα στην οικονομία

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι επιδεινώνουν τον συνδυασμό κλίματος και χρήματος στην πραγματική οικονομία τα διάφορα επαναλαμβανόμενα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων “bail-in” και “δραχμικές αναφορές”

Όπως σημειώνει: «η παρούσα κατάσταση στο δημοσιονομικό περιβάλλον, το τελευταίο που χρειάζεται είναι θεωρίες Grexit. Αντίθετα επιβάλλεται βελτίωση των δεικτών εμπιστοσύνης, επιτάχυνση της αξιολόγησης, εξυπηρέτηση και διαχείριση των δανείων, πρόσβαση στη χρηματοδότηση και βελτίωση της ρευστότητας και τέλος συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Η επιστροφή στην αβεβαιότητα, απαιτεί το κλείσιμο της αξιολόγησης άμεσα, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά με υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις από πλευράς “governing institutions”. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για όλους, αλλά για την Ελλάδα λιγοστεύει επικίνδυνα και “απαγορεύεται” να γυρίσουμε πίσω είτε στην άνοιξη του 2010, είτε στο καλοκαίρι του 2015».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν μπορεί να περιμένει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter