Βασίλης Μουλόπουλος: Στις 4 η κηδεία στο νεκροταφείο Χαλανδρίου

Βασίλης Μουλόπουλος: Στις 4 η κηδεία στο νεκροταφείο Χαλανδρίου

Σε ηλικία 72 ετών «έφυγε» από τη ζωή χτες ο Βασίλης Μουλόπουλος, ύστερη από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, μάχιμος δημοσιογράφος και αγωνιστής της Αριστεράς, μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του – Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 4 μ.μ., στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.

Ως δημοσιογράφος εργάστηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» και διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών.

Είχε διετελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 – 2012, ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. της Left Media.

Η κηδεία του Βασίλη θα τελεστεί σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 4 μ.μ., στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου.

«Με τις ιδέες, τα κείμενα, την εμπειρία και τη δημοσιογραφική και πολιτική συγκρότησή του, ο Β. Μουλόπουλος είχε καθοριστική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε βασικός παράγοντας στη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής στο γραφείο τύπου του στις εκλογές του 2012. Πάνω από όλα, όμως, ο Βασίλης ήταν ένας τρυφερός και γλυκός άνθρωπος, ένας αγαπημένος σύντροφος και φίλος για όλους μας και θα μας λείψει απεριόριστα», τονίζεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ όπου υπογραμμίζεται ότι «σε κανένα βήμα της μακράς επαγγελματικής του διαδρομής ο Β. Μουλόπουλος δεν έπαψε με την καυστική του πένα να εκφράζει αυθεντικά τις ιδέες και τη σκέψη του, με δημοσιογραφική ανεξαρτησία και σεβασμό στη δεοντολογία.

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1211799048953212&set=a.709098192556636.1073741828.100003693860284&type=3&theater

Έφυγε από κοντά μας ένας αριστερός δημοσιογράφος με οξυδέρκεια και αναλυτική σκέψη. Ένας ανιδιοτελής σύντροφος που στήρι…

Posted by Πάνος Ρήγας on Donnerstag, 8. März 2018

O αποχαιρετισμός της ΠΟΕΣΥ, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος: Βασίλη θα είσαι πάντα στην καρδιά μαςΜε θλίψη αποχαιρετούμε τον ξεχωριστό συνάδελφο Βασίλη Μουλόπουλο που έχασε σε ηλικία 72 χρονών τη ζωή του στη μάχη με τον καρκίνο.Έφυγε άλλος ένας λαμπρός συνάδελφος, με ιδιαίτερη, ξεχωριστή πένα και ματιά, προσθέτοντας δυστυχώς αυτή τη φορά την υπογραφή του στη μαύρη λίστα θανάτου, που πλήττει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό το δημοσιογραφικό χώρο.Αγαπητός από τους συναδέλφους, ο Βασίλης Μουλόπουλος υπήρξε δάσκαλος της δημοσιογραφίας με συνεχείς παραινέσεις για την τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση.Με τον ίδιο ζήλο και συνέπεια πρωτοστάτησε μαχητικά στους αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή. Ήταν ιδιαίτερα εργατικός και αφοσιωμένος στα καθήκοντα που ανέλαβε στη ζωή του, κερδίζοντας επάξια τη μεγάλη εκτίμηση των συναδέλφων και συνεργατών του.Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Σπουδών «PRO DEO» και Οικονομικά στη Ρώμη.Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, παρέμεινε στη Ρώμη και ανέπτυξε δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα. Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Lotta Conitnua» ως το 1980.Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Εξόρμηση» έως το 1985. Ήταν η χρονιά που μεταπήδησε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με τον οποίο συνέδεσε στενά την επαγγελματική του πορεία στο μέλλον, καθώς εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ» και στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ως συντάκτης ύλης και στη συνέχεια ως αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης, για σχεδόν δύο δεκαετίες.Στον συνδικαλιστικό στίβο διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) (2008-2009). Αμέσως μετά, το 2009, εξελέγη Βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, αξίωμα στο οποίο παρέμεινε έως το 2012.Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Left Media».Η ΠΟΕΣΥ σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές στέκεται δίπλα στη σύζυγο και την κόρη του αξέχαστου Προέδρου μας, του οποίου η πορεία της ζωής του θα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας.Η κηδεία του Βασίλη Μουλόπουλου θα γίνει αύριο Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στις 4 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Θα σε θυμόμαστε πάντα, συνάδελφε Πρόεδρε. Οι διατελέσαντες Πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ

Σταμάτης Νικολόπουλος

Γιώργος Σαββίδης

Δημήτρης Κουμπιάς

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Βασίλη Μουλόπουλο

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ ανέφερε:

Ο Βασίλης Μουλόπουλος διέθετε εξαίρετες επαγγελματικές ικανότητες και ακεραιότητα χαρακτήρα. Ήταν πολύ εργατικός και αφοσιωμένος σε ό,τι αναλάμβανε, στοιχεία τα οποία τον έκαναν να διακριθεί στην επαγγελματική και κοινωνική του ζωή και να χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως των συναδέλφων και των συνεργατών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του, ιδιαιτέρως τη σύζυγο και την κόρη του και αποχαιρετά στο τελευταίο ταξίδι του τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε με μαχητικότητα και τίμησε τη δημοσιογραφία.

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου. Υπηρέτησε το λειτούργημα που επέλεξε με σθένος, κατέκτησε διευθυντικές θέσεις και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική, αλλά και πολιτική δράση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στους οικείους του εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια.

Το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Βασίλης Μουλόπουλος ήταν από τους δημοσιογράφους που αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους. Είχε αντιδικτατορική δράση, υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις, εξελέγη σε συνδικαλιστικά όργανα, συμμετείχε στα πολιτικά δρωμενα. Υπερασπίστηκε τις ιδέες του με πάθος και επιχειρήματα. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.»

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ αναφέρει: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου. Στη μακρά διάρκεια της δημοσιογραφικής του θητείας διακρίθηκε για τη μαχητική υπεράσπιση των απόψεών του και την καυστικότητα της πέννας του.Απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του ανθρώπου και δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου, «με τον οποίο συναντηθήκαμε στο παρελθόν σε κοινούς αγώνες. Απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.»

Πηγή: Left

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter