Βασιλιάς Ιορδανίας: Δεν θα υπάρξει ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων χωρίς τις ΗΠΑ

Βασιλιάς Ιορδανίας: Δεν θα υπάρξει ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων χωρίς τις ΗΠΑ

Η εμπλοκή των ΗΠΑ παραμένει αναγκαία για την επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και την επίτευξη κάποια στιγμή μιας συμφωνίας, δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα II σε συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Με ποιον τρόπο να οικοδομήσουμε την ειρήνη μεταξύ της παλαιστινιακής διοίκησης και εκείνης των ΗΠΑ με στόχο να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Αμερικανοί, οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι;», διερωτήθηκε ο Αμπντάλα.

«Γνωρίζουμε όλοι— και οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι θα ήταν κάτι θετικό— ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια ειρηνευτική διαδικασία, ούτε ειρήνη, χωρίς οι ΗΠΑ να διαδραματίσουν έναν ρόλο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Πιστεύω ότι πρέπει να απαλλάξουμε τους Αμερικανούς λόγω αμφιβολιών και να εργαστούμε όλοι μαζί» επισήμανε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο του μεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο ίδιος ο Αμπντάλα διατύπωσε στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς την «ανησυχία» του για τη μονομερή αμερικανική απόφαση, σε μια συνάντηση που είχαν στο Αμάν την 21η Ιανουαρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter