Βασιλική Διαλυνά: Εκθεμελίωση ενός σάπιου συστήματος

Βασιλική Διαλυνά: Εκθεμελίωση ενός σάπιου συστήματος

Η ηθοποιός γράφει στο Docville ότι η παραίτηση Μενδώνη, η οποία είναι εκ των ων ουκ άνευ, πρέπει να είναι η αρχή του τέλους ενός σαπισμένου κοινωνικο-οικονομικού τερατουργήματος. 

Η κ. Μενδώνη έπρεπε να παραιτηθεί από όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον εγκαταλειμμένο αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Αντ’ αυτού μίλησε ευθαρσώς για «λίγο μαύρο πούσι».

Θα έπρεπε να παραιτηθεί για το τσιμέντο στην Ακρόπολη. Αντ’ αυτού έκανε βόλτες με το ασανσέρ σε έναν μη καθολικά προσβάσιμο αρχαιολογικό χώρο και αυτό διότι απαραιτήτως ο ανάπηρος πρέπει να συνοδεύεται από «κατάλληλα εκπαιδευμένο φυλακτικό προσωπικό».

Ακούγεται λογικό σε μια «ανάπηρη» κοινωνία. Αλλά δεν είναι το κανονικό αυτό. Η κοινωνία δεν είναι ανάπηρη επειδή της λείπει το μάτι ή το χέρι. Η κοινωνία γίνεται ανάπηρη όταν «φτιάχνει δρόμους» και παρελαύνουν τα τανκς.

Δεν έχει σημασία να παραιτηθεί αποκλειστικά και μόνο η Μενδώνη. Σημασία έχει η παραίτησή της να συμπαρασύρει ένα ολόκληρο σαπισμένο από τα θεμέλιά του κοινωνικο-οικονομικό τερατούργημα που παρεισφρέει στο σύνολο του πνευματικού ήθους ολόκληρης της κοινωνίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter