Βασιλικός για ρεκόρ Γκίνες σε γειτονιά του Ηρακλείου

Βασιλικός για ρεκόρ Γκίνες σε γειτονιά του Ηρακλείου

Έναν βασιλικό – θηρίο θα συναντήσει όποιος βρεθεί στην οδό Ηλία Βενέζη στη συνοικία Καμίνια του Ηρακλείου

Είναι πιθανό μάλιστα να μην καταλάβει κανείς εκ πρώτης ότι πρόκειται για το αγαπημένο μυρωδικό που στολίζει αυλές και μπαλκόνια, καθώς το μέγεθος του παραπέμπει περισσότερο σε δέντρο.

Για την ακρίβεια το ύψος του είναι 2 μέτρα και 35 εκατοστά. Μετά την αρχική έκπληξη, θα αναρωτηθεί κανείς πως ο βασιλικός πήρε τόσο ύψος; Ποιο είναι το μυστικό της ανάπτυξης του; «Πολλή αγάπη και νερό», μας λέει ο ιδιοκτήτης του.

Είναι ένα θαύμα της φύσης λέει ο κ. Μανώλης, ο άνθρωπος που όταν πριν από τρία χρόνια φύτεψε απλά ένα κλωναράκι δεν φανταζόταν ό,τι ο βασιλικός θα μπορούσε να πάρει αυτές τις διαστάσεις.

Μάλλον πήρε δύναμη από το χώμα και τη φύση, γιατί όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης του δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ λιπάσματα παρά μόνο νερό.

Έκπληκτοι από το μέγεθος του βασιλικού μένουν όσοι περνούν από τη γειτονιά του κ. Μανώλη στα Καμίνια, καθώς δεν πιστεύουν ότι ένας βασιλικός μπορεί να φτάσει σε αυτό το ύψος!

Μάλιστα, είναι πολλοί εκείνοι που κόβουν ένα κλωνάρι και του ζητούν τα μυστικά του για να κάνουν το ίδιο. Βέβαια, δεν είναι ο μόνος.

Ένας ακόμη βασιλικός γίγας μεγαλώνει σε κήπο της Ιεράπετρας και το ύψος αυτού; Τρία μέτρα και 20 εκατοστά!

Πηγή: Νέα Κρήτη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter