«Βασιλικότερος»… του Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος του ΣτΕ στην επιτροπή πόθεν έσχες

«Βασιλικότερος»… του Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος του ΣτΕ στην επιτροπή πόθεν έσχες

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του εισηγητή από πλευράς Συμβουλίου της Επικρατείας, στην επιτροπή πόθεν έσχες, ο οποίος ουσιαστικά «δικαιολόγησε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περίφημα πόθεν έσχες του χωρίς την περιουσία και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, για τα οποία έχουν κάνει συνεχείς αποκαλύψεις το Documento και το Hot Doc.

Ο εισηγητής του ΣτΕ χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι δήθεν υπάρχουν στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει ότι πράγματι το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση τα έντεκα χρόνια που δεν συμπεριλαμβάνονται στο πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η… βολική διάσταση του ζευγαριού είναι λίγο… μπερδεμένη, σύμφωνα με τα όσα έχουν πει και οι ίδιοι.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του επί πέντε χρόνια, από το 2006 έως το 2011.

Από την πλευρά της, η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει αναφέρει ότι ήταν σε διάσταση για οκτώ χρόνια.

Και… ανεπίδεκτος μαθηματικών να είναι κάποιος, αντιλαμβάνεται ότι δεν προκύπτει από καμία δήλωση το νούμερο των έντεκα ετών που επικαλέστηκε ο εισηγητής του ΣτΕ, από το 2005, από τότε δηλαδή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε να συμπεριλαμβάνει στο πόθεν έσχες του τη σύζυγό του.

Δείτε το βίντεο από το 7:15 και μετά

Την αναντιστοιχία επεσήμανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, αναρωτώμενος πώς μπορεί να μην ελεγχθεί περαιτέρω ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη στιγμή που οι δηλώσεις του ίδιου και της συζύγου δεν δικαιολογούν την μη κατάθεση των περιουσιακών στοιχείων της Μαρέβας Γκραμπόφσκι επί έντεκα χρόνια.

Το γιατί ο εκπρόσωπος του ΣτΕ πρότεινε να μην προχωρήσει ο έλεγχος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκαλεί εύλογα ερωτήματα σκοπιμότητας, καθώς η «διάσταση» των χρονικών περιόδων της διάστασης δεν συνάδει με τα πραγματικά στοιχεία, δηλαδή με το ότι από το 2005 μέχρι και σήμερα τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβα Μητσοτάκη «απουσιάζουν» από τα πόθεν έσχες του.

Σε
κάθε περίπτωση πάντως, η επιτροπή πόθεν έσχες αποφάσισε να κληθεί για έγγραφες
εξηγήσε
ις για τα επίμαχα πόθεν έσχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter