Βασιλόπουλος: Νέα σελίδα και επιστροφή στα μετάλλια (Video)

Βασιλόπουλος: Νέα σελίδα και επιστροφή στα μετάλλια (Video)

Χρυσός στο Ευρωμπάσκετ του 2005, ασημένιος στο Μουντομπάσκετ της Σαϊτάμα το 2006, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος επιστρέφει στην εθνική ομάδα μετά από προβλήματα τραυματισμών, μία υπερπροσπάθεια από πλευράς του και λόγω της απουσίας των «πρωτοκλασάτων» παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, λόγω της ασυμφωνίας Euroleague με FIBA.

O διεθνής φόργουορντ φώναξε «παρών» στην κλήση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Θανάση Σκουρτόπουλου και θα με την εμπειρία του θα είναι από τους παίκτες που θα καθοδηγούν τους νεότερους στα παιχνίδια του πρώτου «παραθύρου» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αρχής γενομένης με τη Μεγάλη Βρετανία την Παρασκευή (24/11) στο Λέστερ. Η επιστροφή στα μετάλλια είναι αυτό που ευχήθηκε ο φόργουορντ του Άρη για την εθνική στη νέα σελίδα της, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Μακάρι να καταφέρουμε κι εμείς να ξεκινήσουμε μια καινούρια σελίδα, να αρχίσουμε μια καινούρια ιστορία όλη αυτή η ομάδα, να καταφέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο πιο καλά γίνεται και να καταφέρουμε να γυρίσουμε στα μετάλλια που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη,» τόνισε αρχικά ο 33χρονος φόργουορντ.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος απάντησε σχετικά με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην εθνική λόγω της απουσίας των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: «Είμαστε εδώ μία ομάδα δεκατριών παικτών, δεκαέξι με τους Μπουρούση, Λαρεντζάκη και Μήτογλου που ήταν και στην προηγούμενη εθνική ή στην προετοιμασία, που θεωρούμαστε ουσιαστικά η Β ομάδα. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το ποιος παίκτης είναι πρώτος και ποιος δεύτερος, ο σκοπός είναι ο ίδιος κι εμείς θέλουμε να φέρουμε εις πέρας αυτόν τον στόχο που έχουμε. Η κλήση στην εθνική και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες και σε όλα αυτά που χρειάζεται η εθνική δεν έχουν σχέση με πρώτους και δεύτερους».

Στην ερώτηση αν συνομίλησε με τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Ευρωμπάσκετ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά θα απουσιάζουν από τα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών, εξήγησε: «Δεν έχω μιλήσει είναι η αλήθεια. Δεν είχα το χρόνο. Κι αυτοί έχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις κι εγώ έχω βεβαρυμμένο πρόγραμμα με την ομάδα μου. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ο ένας τον άλλον ένα τηλέφωνο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το κάναμε».

Στο τέλος, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος υπογράμμισε πως η Μεγάλη Βρετανία είναι μια επικίνδυνη ομάδα, ειδικά στην έδρα της: «Είναι λίγο πολύ η ίδια ομάδα με αυτή που παρουσιάστηκε στο Ευρωμπάσκετ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δεν έχουν παίκτες Euroleague και δεν τους ξέρω κι εγώ πολύ. Είναι δουλεμένοι, είναι καιρό μαζί. Είναι επικίνδυνοι, ειδικά στην έδρα τους, ενώ εμείς έχουμε ταξίδι. Μακάρι να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». 

https://www.facebook.com/praktoreiosport/videos/533240050375409/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter