Basket League: Ίδρωσε αλλά κέρδισε ο Παναθηναϊκός

Basket League: Ίδρωσε αλλά κέρδισε ο Παναθηναϊκός

Με πολύ άγχος και ιδρώτα κατόρθωσε ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τον πρώτο ημιτελικό της Basket League απέναντι στην «ομόσταυλη» ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: 78-72, ημίχρονο 45-38.

Οι «πράσινοι» είχαν συνεχώς το προβάδισμα, αλλά έπιασαν μέτρια απόδοση και δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (53-43).

Παρ’ όλο που έπαιζε χωρίς τον Λάνγκφορντ, η ΑΕΚ έμεινε σε κοντινή απόσταση μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στις κρίσιμες επιθέσεις μετά το 73-70 που έγραψε ο Μέικον 2:39 πριν το τέλος. Ο Ουάιτ έγραψε το τελικό σκορ με κάρφωμα 30’’ πριν το φινάλε.

«Το ξεκίνημα σε μία σειρά πέντε αγώνων είναι πάντοτε δύσκολο», τόνισε ο Όντεντ Κάτας, επαινώντας την αμυντική προσπάθεια των παικτών του.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο Παπαπέτρου πέτυχε 16, ο Χεζόνια 14 και οι Μήτογλου, Μποχωρίδης από 8 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντάριλ Μέικον ήταν πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 14 πόντους, ενώ ο Νίκος Ζήσης πέτυχε 11 και οι Χρυσικόπουλος, Ματσιούλις από 10.

To δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών θα στηθεί στην εκκίνηση το βράδυ της Πέμπτης: Λαύριο-Προμηθέας (21.00), με την ομάδα της Αττικής να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Τα εισιτήρια για τους τελικούς θα κριθούν στις 3 νίκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter