Basket League: Ο ΠΑΟ ισοφάρισε τον αποδεκατισμένο Ολυμπιακό (67-65)

Basket League: Ο ΠΑΟ ισοφάρισε τον αποδεκατισμένο Ολυμπιακό (67-65)

Αλλαγή σκηνικού στους τελικούς της Basket League, αφού ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 με την αποψινή νίκη του στο θρίλερ του ΟΑΚΑ (67-65), ενώ ο Ολυμπιακός έχασε τον Σάσα Βεζένκοφ με τραυματισμό, πιθανώς σοβαρό. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 33-35.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος τις τελευταίες μέρες υπέφερε από γαστρεντερίτιδα και έμεινε απροπόνητος. Υπενθυμίζεται ότι στα εγχώρια πλέι-οφ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής εκατέρωθεν οι Κάνααν, Ουόλτερς.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο ξεκίνημα με 15-4 και 23-13, μέσα σε αποθέωση από 12.000 θεατές στο ΟΑΚΑ, αλλά δέχθηκαν αμέσως σερί 2-16, με πρωταγωνιστή τον Τόμας Ουόκαπ. Ωστόσο, ο Αμερικανοέλληνας άσος του Ολυμπιακού αποβλήθηκε στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου, επειδή χρεώθηκε με θέατρο, το οποίο ήταν δεύτερο «αντιαθλητικό φάουλ» του στο παιχνίδι. Με Λούντζη και Λαρεντζάκη στην περιφέρεια οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 33-40, αλλά ισοφαρίστηκαν γρήγορα.

Η αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ, που τραυματίστηκε στο γόνατο σε μία μονομαχία με τον Μποχωρίδη στο 46-44, έμοιαζε με καίριο πλήγμα για τον ήδη ελλιπέστατο Ολυμπιακό. Ο Φαλ έγραψε το 46-50 με απανωτά καλάθια, ο Παπανικολάου πέτυχε το 54-59 με έμμεσο τρίποντο, αλλά οι Παπαγιάννης, Μαντζούκας έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 37ο λεπτό (64-60).

Ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε με 5 προσωπικούς πόντους (64-65), ο Λαρεντζάκης αστόχησε και ένα «βαρύ» τρίποντο του Ματέους Πονίτκα 17’’ πριν το φινάλε έφερε τον Παναθηναϊκό στο 67-65. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ σπατάλησε την τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού λίγο πριν την εκπνοή.

Ο Χρήστος Σερέλης χρησιμοποίησε τους Λι 12, Μποχωρίδη, Π. Καλαϊτζάκη 6, Πονίτκα 12, Γκριγκόνις 8, Μαντζούκα 7, Ουίλιαμς 4, Αγραβάνη 4, Παπαγιάννη 6, Γκουντάιτις 8.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε με τους Ουόκαπ 14, Λούντζη, Λαρεντζάκη 3, ΜακΚίσικ 3, Παπανικολάου 15, Πίτερς 7, Βεζένκοφ 6, Φαλ 11, Μπολομπόι 6. Πριν από το αποψινό ματς, ο Ολυμπιακός μετρούσε 14 συνεχόμενες νίκες επί του «αιωνίου αντιπάλου» σε όλες τις διοργανώσεις.

Πριν τον αγώνα εκτοξεύτηκαν γιαούρτια προς τον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ κάποιος οπαδός πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα όρια της φυσούνας, πριν απομακρυνθεί από άνδρες της ασφάλειας του Παναθηναϊκού. Άναψαν επίσης πυρσοί και έπεσαν κάποια μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν και οι Γιάννης, Θανάσης και Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ΣΕΦ και ο τέταρτος έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στο πρώτο ματς (73-70 στο ΣΕΦ), αλλά η ποινή θα εφαρμοστεί βάσει κανονισμού στο πέμπτο ματς ή στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου.

Στον μικρό τελικό, το Περιστέρι προηγείται του ΠΑΟΚ με 2-0 μετά το χθεσινό 81-64 στη Θεσσαλονίκη και έχει στην έδρα του το τρίτο ματς, το ερχόμενο Σάββατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter