Basket League: Οι παίκτες που “διέλυσαν” το σύστημα αξιολόγησης! (πίνακες)

Basket League: Οι παίκτες που “διέλυσαν” το σύστημα αξιολόγησης! (πίνακες)

Άλλη μία χρονιά τελείωσε στη Basket League και πολλοί παίκτες μας απασχόλησαν με τις φοβερές εμφανίσεις τους! Ποιοι όμως ήταν οι κορυφαίοι στην αξιολόγηση; Το Eurohoops έχει την απάντηση!

Του Βαγγέλη Παπαδημητρίου

Η σεζόν που τελείωσε βρήκε τον Παναθηναϊκό και πάλι πρωταθλητή, σε μία ιδιαίτερη χρονιά για όλους. Ο Προμηθέας Πατρών έγινε η πρώτη ομάδα επαρχίας που έφτασε στους τελικούς, η ΑΕΚ κατάφερε να τερματίσει στη τρίτη θέση και το Περιστέρι, στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία, τερμάτισε στην τετράδα!

Οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο, πολλοί. Κάθε ομάδα είχε τον δικό της… μπροστάρη, ενώ αν ρίξουμε μια ματιά στους κορυφαίους σκόρερ, εύκολα συμπεραίνουμε ότι οι Αμερικανοί και φέτος, έδωσαν άλλο ”άρωμα” στο πρωτάθλημα!

Τί γίνεται όμως με τους παίκτες, που δεν έμειναν μόνο στο σκοράρισμα; Αυτούς που έκαναν τα πάντα στο γήπεδο και σχεδόν πάντα σωστά; Η αξιολόγηση ή κοινώς το ranking δεν… λέει ποτέ ψέματα και ήρθε η ώρα να δούμε ποιοι τα πήγαν εξαιρετικά στον τομέα αυτόν!

Το Eurohoops ξεχώρισε τους δέκα καλύτερους της χρονιάς και με βάση την στατιστική τους εικόνα, συνέθεσε το Top 10 της κανονικής διάρκειας, αλλά και των playoffs!

Regular season

Στις 26 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Ντέβιον Μπέρι με 464 στο συνολικό ranking, ήταν ο κορυφαίος της χρονιάς, ενώ είχε και τον υψηλότερο μέσο όρο! Το ”πολυβόλο” Στίβεν Μπαρτ Τζ. ακολούθησε με 458, ενώ ο ”double double machine” του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι τρίτος με 448. Ακόμα τρεις ψηλοί, οι Κρις Χόρτον της Κύμης και Σον Έβανς του Ηφαίστου κλείνουν τη πρώτη πεντάδα.

Η δεκάδα συμπληρώνεται με τους ψηλούς να έχουν την τιμητική τους, ενώ συνολικά μόλις δύο Έλληνες, οι Δημήτρης Μαυροειδής (430) και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (401) μπόρεσαν να μπουν στο Top 10.

Αναλυτικά το Top 10 στη φετινή κανονική διάρκεια:

Playoffs

Τα playoffs γενικά είναι μία άλλη υπόθεση, όχι όμως στη περίπτωσή μας. Και εδώ οι ξένοι και συγκεκριμένα οι Αμερικανοί έχουν τη πλειοψηφία, με τους Νικ Καλάθη και Παναγιώτη Βασιλόπουλο να είναι οι μοναδικοί που μας θυμίζουν ότι μιλάμε για… ελληνικό πρωτάθλημα! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι πέμπτος, όμως με 132, ο φοβερός μέσος όρος του (22) τον κάνει να ξεχωρίζει!

Ο Μπεν Μπέντιλ του Περιστερίου βρήκε θέση και σε αυτή τη δεκάδα και μάλιστα τη πρώτη με 179, με την… ΑΕΚ να ακολουθεί με τέσσερις παίκτες στις επτά πρώτες θέσεις! Το Περιστέρι ακολουθεί με τρεις, ενώ ο Προμηθέας έχει δύο!

Αναλυτικά το Top 10 στα φετινά playoffs:

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter