Basket League: ΟΛΑ τα σενάρια για τον υποβιβασμό

Basket League: ΟΛΑ τα σενάρια για τον υποβιβασμό

Η μάχη για την παραμονή στην Basket League κορυφώνεται και το Eurohoops παρουσιάζει τα δεδομένα για τις ομάδες που τρέχουν να προλάβουν το “τρένο” της σωτηρίας. Η κατάταξη, το πρόγραμμα, οι ισοβαθμίες και όλα τα σενάρια.

Του Κώστα Γιαταγάνα/ info@eurohoops.net

Μία στροφή έμεινε… τυπικά στην κανονική περίοδο και η μάχη για την παραμονή κορυφώνεται. Και αναφέρουμε “τυπικά”, γιατί οι ομάδες που βρίσκονται στην “ουρά” και κινδυνεύουν, πέραν της τελευταίας “στροφής” έχουν παιχνίδια που “χρωστούν” και τα οποία θα κρίνουν στο φινάλε τις δύο ομάδες που θα πάρουν τη… άγουσα για την Α2, όπως τα 31” που θα επαναληφθούν στο Λαύριο-Κολοσσός από το 69-67 και ο αγώνας του Κολοσσού με τον Ολυμπιακού.

Μετά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής ο Πανιώνιος έχει εξασφαλιστεί οριστικά, ενώ αυτή τη στιγμή Ρέθυμνο και Κύμη έχουν 7 νίκες σε 25 αγώνες, ενώ ακολουθεί στην 13η θέση το Λαύριο με 6 νίκες σε 24 αγώνες και ο 14ος Κολοσσός που έχει 4 νίκες σε 23 αγώνες!

Το Eurohoops παρουσιάζει όλα τα δεδομένα στον “φάκελο παραμονή”, με την κατάταξη, το υπολειπόμενο πρόγραμμα και τις ισοβαθμίες μαζί με τα σενάρια που μπορούν να “σώσουν” ή να “ρίξουν” κάθε μία εξ αυτών των ομάδων.

Η κατάταξη στην ουρά (σε 25 αγώνες)…

11. Ρέθυμνο 7-18 12. Κύμη 7-18 ———————— 13. Λαύριο 6-18* 14. Κολοσσός 4-19**

*Έχει έναν αγώνα λιγότερο **Έχει δύο αγώνες λιγότερους

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα των διεκδικητών και τα σενάρια παραμονής και υποβιβασμού τους…

ΡΕΘΥΜΝΟ (7-18) Άρης-Ρέθυμνο (12/5)

Μένει…

Οι Κρητικοί με τις τέσσερις σερί νίκες που πήραν είναι σε σαφέστατη θέση ισχύος και γνωρίζουν πως έχουν απόλυτα την τύχη στα χέρια τους, έχοντας και την ισοβαθμία με Κύμη, Κολοσσό, αλλά και σε τριπλή ισοβαθμία με Κύμη και Λαύριο. Με νίκη στο “Nick Galis Hall” επί του Άρη θα είναι και την επόμενη σεζόν στην Basket League, ενώ θα σωθούν ακόμα και με ήττα, εφόσον η Κύμη δε νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό. Πάντως, ακόμα και με νίκη της Κύμης στο ΟΑΚΑ, το Ρέθυμνο θα σωθεί αν το Λαύριο χάσει και τα δύο ματς που του απομένουν.

Υποβιβάζεται…

Αντίθετα, με ήττα στη Θεσσαλονίκη το Ρέθυμνο μπορεί να υποβιβαστεί με νίκη της Κύμης επί του Παναθηναϊκού κι εφόσον το Λαύριο κάνει μία νίκη στα δύο παιχνίδια που του απομένουν, αφού οι Κρητικοί υστερούν στην ισοβαθμία μαζί του.

ΚΥΜΗ (7-18) Παναθηναϊκός-Κύμη (12/5)

Μένει…

Με νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ η Κύμη θα κερδίσει την παραμονή, εφόσον την ίδια ώρα το Ρέθυμνο ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη ή το Λαύριο δεν κάνει το 2/2 στα παιχνίδια που του απομένουν, αφού στην ισοβαθμία υστερεί μαζί τους, όπως και σε όλες, πλην αυτής με τον Κολοσσό. Σενάριο παραμονής υπάρχει και με ήττα, αν το Λαύριο δεν πάρει καμία νίκη και μείνει στις έξι που έχει τώρα ή προκύψει τριπλή ισοβαθμία με Λαύριο, Κολοσσό στις επτά νίκες, καθώς η Κύμη ευνοείται από τις διαφορές.

Υποβιβάζεται…

Με νίκη επί του Παναθηναϊκού η Κύμη μπορεί να υποβιβαστεί με οκτώ νίκες, με νίκη του Ρεθύμνου και 2/2 του Λαυρίου. Παράλληλα υποβιβάζεται με ήττα από τον Παναθηναϊκό, αν το Λαύριο κάνει τουλάχιστον 1/2 νίκες. Η ομάδα της Εύβοιας θα υποβιβαστεί, τέλος, και σε περίπτωση δικής της ήττας στο ΟΑΚΑ, ήττας του Ρεθύμνου από τον Άρη, νίκη του Λαυρίου επί του Ηφαίστου και 3/3 του Κολοσσού, έπειτα από τετραπλή ισοβαθμία.

ΛΑΥΡΙΟ (6-18) Λαύριο-Κολοσσός (24/4) Λαύριο-Ηφαιστος (12/5)

Μένει…

Το Λαύριο θα παραμείνει στην κατηγορία σίγουρα με 2/2 νίκες ή αν πάρει μία τουλάχιστον νίκη και η Κύμη δε νικήσει τον Παναθηναϊκό.

Υποβιβάζεται…

Με 0/2 το Λαύριο θα υποβιβαστεί. Με 1/2 νίκες μπορεί να πέσει, αν νικήσει το Ρέθυμνο τον Άρη και η Κύμη τον Παναθηναϊκό. Αν κάποιο από αυτά τα δύο αποτελέσματα δεν υλοποιηθεί, τότε το Λαύριο θα παραμείνει.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (4-19) Λαύριο-Κολοσσός (24/4) Κολοσσός-ΑΕΚ (12/5) Ολυμπιακός-Κολοσσός (δεν έχει οριστεί)

Μένει…

Ο Κολοσσός βρίσκεται στην πλέον δύσκολη θέση, με 4 νίκες, αλλά έχει να δώσει τρία παιχνίδια και ακόμα διατηρεί μικρές μεν, μαθηματικές ελπίδες δε, έχοντας να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, το εξ αναβολής με τον Ολυμπιακό και τα 31” στο Λαύριο. Οι Ροδίτες θα μείνουν μόνο με 3/3, με απαραίτητες προϋποθέσεις το 0/2 του Λαυρίου και ήττες του Ρεθύμνου από τον Άρη και της Κύμης από τον Παναθηναïκό, ώστε να προκύψει τριπλή ισοβαθμία με Ρέθυμνο και Κύμη στις επτά νίκες, ώστε να υποβιβαστεί η Κύμη. Υπάρχει κι ένα σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας που μπορεί να σώσει τον Κολοσσό, αν κάνει το 3/3, το Λαύριο νικήσει τον Ηφαιστο και Ρέθυμνο και Κύμη ηττηθούν. Σε αυτή την περίπτωση η σωτηρία θα κριθεί στη διαφορά με την οποίο ο Κολοσσός θα νικήσει στο Λαύριο, όπου θα κυνηγήσει το χρυσό +5!

Υποβιβάζεται…

Οι Ροδίτες θα υποβιβαστούν ακόμα και με 3/3, αν το Ρέθυμνο νικήσει τον Άρη ή η Κύμη τον Παναθηναϊκό, ενώ μπορεί να προκύψει και υποβιβασμός μέσω τετραπλής ισοβαθμίας (με νίκη Λαυρίου επί του Ηφαίστου και ήττες Ρεθύμνου και Κύμης), αν η νίκη στο Λαύριο είναι μικρότερο του +4. Υποβιβασμός θα προκύψει και με ο,τιδήποτε λιγότερο από 3/3 νίκες.

ΟΙ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ

Ρέθυμνο-Κύμη (2-0) Ρέθυμνο-Κύμη 78-64 Κύμη-Ρέθυμνο 77-84

Λαύριο-Ρέθυμνο (1-1, +4 το Λαύριο) Ρέθυμνο-Λαύριο 72-77 Λαύριο-Ρέθυμνο 93-94

Ρέθυμνο-Κολοσσός (1-1, +15 το Ρέθυμνο) Κολοσσός-Ρέθυμνο 74-63 Ρέθυμνο-Κολοσσός 93-67

Κύμη-Λαύριο (1-1, +17 το Λαύριο) Λαύριο-Κύμη 86-68 Κύμη-Λαύριο 89-88

Κύμη-Κολοσσός (1-1, +2 ο Κολοσσός) Κολοσσός-Κύμη 97-90 Κύμη-Κολοσσός 91-86

Λαύριο-Κολοσσός (1-0 το Λαύριο, εκκρεμεί το Λαύριο-Κολοσσός) Κολοσσός-Λαύριο 76-80 Λαύριο-Κολοσσός (εκκρεμεί)

ΤΡΙΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Ρέθυμνο-Κύμη-Λαύριο

Ρέθυμνο (3-1) Λαύριο (2-2) Κύμη (1-3)

Ρέθυμνο-Κύμη-Κολοσσός

Ρέθυμνο (3-1) Κολοσσός (2-2) Κύμη (1-3)

Ρέθυμνο-Λαύριο-Κολοσσός

Ρέθυμνο (2-2) Λαύριο (2-1*) Κολοσσός (1-2*) *Εκκρεμεί το Λαύριο-Κολοσσός)

Κύμη-Λαύριο-Κολοσσός

Κύμη (2-2) Λαύριο (2-1*) Κολοσσός (1-2*) *Εκκρεμεί το Λαύριο-Κολοσσός)

ΤΕΤΡΑΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Ρέθυμνο-Κύμη-Λαύριο-Κολοσσός (αυτή η τετραπλή μπορεί να προκύψει μόνο με νίκη του Κολοσσού στο Λαύριο).

Περίπτωση Α (νίκη του Κολοσσού μέχρι +3)

Ρέθυμνο (4-2) Λαύριο (3-3) Κολοσσός (3-3) Κύμη (2-4)

Περίπτωση Β (νίκη Κολοσσού στο Λαύριο με +5 και άνω)

Ρέθυμνο (4-2) Κολοσσός (3-3) Λαύριο (3-3) Κύμη (2-4)

Πανιώνιος-Ρέθυμν0-Κύμη-Λαύριο

Λαύριο (3-3, +41) Ρέθυμνο (3-3, -6) Πανιώνιος (3-3, -11) Κύμη (3-3, -24)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter