Basket League: «Πράσινο» εισιτήριο για τους τελικούς

Basket League:  «Πράσινο» εισιτήριο για τους τελικούς

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League. Το 78-71 επί της τυπικά γηπεδούχου ΑΕΚ έφερε το σκορ της ημιτελικής σειράς στο 3-1 υπέρ των «πρασίνων», οι οποίοι θα περιμένουν τον αντίπαλό τους από τις αναμετρήσεις Προμηθέα-Λαυρίου. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 40-38.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 63-54 στο 33ο λεπτό και έμοιαζε φαβορί για το 2-2, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 1-15 με πρωταγωνιστές τον Ιωάννη Παπαπέτρου (22 π.), Ντίνο Μήτογλου (11 π.), Μάριο Χεζόνια (13 π.).

«Ήταν μία πολύ δύσκολη σειρά απέναντι σε έναν αξιόλογο και έμπειρο αντίπαλο», ομολόγησε ο Όντεντ Κάτας. «Αντιδράσαμε με αποφασιστικότητα ήταν βρεθήκαμε στο -9, με όπλο την άμυνά μας».

Ο Παπαπέτρου μίλησε για τη συσσωρευμένη κόπωση των «πρασίνων» και συνεχάρη την ΑΕΚ για τη μαχητικότητά της. «Είναι καλοδουλεμένη και μας κοίταξε στα μάτια», τόνισε. «Εξίσου ανεβασμένοι είναι και ο Προμηθέας με το Λαύριο».

Ο Παπαγιάννης πρόσθεσε 12 πόντους και ο Μπρέι 7 για τον Παναθηναϊκό. Από την ελλιπή ΑΕΚ, ξεχώρισαν οι Μέικον (18), Μορέιρα (14), Ματσιούλις (12), Λοτζέσκι (9), Ζήσης (8).

Στη δεύτερη ημιτελική σειρά, ο Προμηθέας προηγείται του Λαυρίου με 2-1 και θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση στο αυριανό τέταρτο ματς στην Πάτρα. Εάν το Λαύριο κατορθώσει να ισοφαρίσει, θα έχει το τελευταίο ματς στην έδρα του το ερχόμενο Σάββατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter