Basket League: «Ξεμούδιασε» στην Πυλαία ο «σοκαρισμένος» Ολυμπιακός

Basket League: «Ξεμούδιασε» στην Πυλαία ο «σοκαρισμένος» Ολυμπιακός

Σε ρυθμό ρελαντί πέτυχε ο Ολυμπιακός στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της Basket League: 77-97 στην Πυλαία. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 41-56.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε μετά το 24-28 και εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 στα τέλη της β΄ περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, που πέτυχε 23 πόντους με 4/6 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 51-75 και προστάτευσε τα κεκτημένα με σχετική άνεση, αν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε αρκετή ώρα στον πάγκο τους καταπονημένους από το Κάουνας βασικούς του. Ο ΠΑΟΚ δεν πλησίασε ποτέ σε μονοψήφιο νούμερο 69-81 στο 35ο λεπτό).
 
«To τέλος του φάιναλ-φορ ήταν ένα ισχυρό συναισθηματικό σοκ, αλλά θα είμαστε έτοιμοι για τους τελικούς», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ξεχώρισαν από τον δευτεραθλητή Ευρώπης και οι Βεζένκοφ 17, Φαλ 15, ΜακΚίσικ 9, Μπολομπόι 10, Παπανικολάου 9. Απουσίασε ο ελαφρά τραυματισμένος Ταρίκ Μπλακ, ενώ ο Αϊζέια Κάνααν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι Ράιλι (25), Φράνκε (18), Σάιμπερτ (8) ήταν οι πρώτοι σκόρερς από τον ΠΑΟΚ του Φώτη Τακιανού. Ο Νέιτ Ρένφρο είχε 4 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Στον πρώτο αγώνα, που έγινε πριν από το final four της Euroleague, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στο ΣΕΦ με 83-65. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο. Πλέον, οι Πειραιώτες μετρούν 49 συνεχόμενες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, ο Παναθηναϊκός προηγείται του Περιστερίου μετά το χθεσινό 89-80 στο ΟΑΚΑ. Ο τέταρτος αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Περιστέρι, ενώ το πέμπτο και καθοριστικό ματς, εάν χρειαστεί ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη στην έδρα των “πρασίνων”. Για την πρόκριση στους τελικούς απαιτούνται τρεις νίκες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter