Basketball Champions League: Πάλεψε αλλά λύγισε η ΑΕΚ κόντρα στη Μάλαγα

Basketball Champions League: Πάλεψε αλλά λύγισε η ΑΕΚ κόντρα στη Μάλαγα

Δεν μπόρεσε η ΑΕΚ να πετύχει τη νίκη που θα της έδινε πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά του Basketball Champions League: 65-75 από τη Μάλαγα, στα Λιόσια. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 38-39.

H AEK διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος (33-33, 42-49, 53-53, 62-62), αλλά προδόθηκε από την αδυναμία της στο αμυντικό ριμπάουντ και από την αστοχία στα τρίποντα (3/19). Οι Ισπανοί δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ.

Οι Μίτσελ (14), Λεμάρ (12), Γιάνκοβιτς (9), Μάιλς (7), Οριόλα (6), Παπαδάκης (5), Ξανθόπουλος (5) ξεχώρισαν από την ομάδα του Ηλία Καντζούρη. Οι Κάρτερ (15), Μπριθουέλα (13), Σίμα (10) ήταν οι καλύτεροι από την έμπειρη Μάλαγα.

Η κλήρωση των τεσσάρων ζευγαριών που θα αναδείξουν τις ομάδες του φάιναλ-φορ θα γίνει την Παρασκευή. Στους πιθανούς αντιπάλους της ΑΕΚ (που θα παίξει στην έδρα της μόνο το δεύτερο από τα τρία ματς) συγκαταλέγονται η Βόννη, η Τενερίφη και μία από τις Στρασμπούρ, Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα στον προηγούμενο ευρωπαϊκό αγώνα και εγχειρίστηκε. Ο Λετονός ελπίζεται ότι θα επιστρέψει στο τέλος του 2023. Απουσίασε και ο τραυματίας Ουίλιαμς.
Σημειώνεται, ότι η διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου υπέβαλε επίσημο αίτημα στη FIBA για τη φιλοξενία του φάιναλ-φορ του Basketball Champions League τον ερχόμενο Μάιο στην Αθήνα.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter