Βατόπουλος: Δεν εφαρμόζεται το lockdown – Ο υψηλός αριθμός των νεκρών και των διασωληνομένων θα συνεχιστεί

Στην παραδοχή πως η εικόνα που βλέπουμε σήμερα σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις και τους νεκρούς από τον κορονοϊό, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες προχώρησε ο Αλκης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας λέγοντας πως δεν εφαρμόζεται το lockdown.

«Θα παραμείνουν δυστυχώς σε υψηλούς αριθμούς για αρκετό καιρό οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί», είπε ο καθηγητής στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV και πρόσθεσε: «Ναι μεν πέφτουν τα κρούσματα, αλλά όχι στο ρυθμό που θα θέλαμε. Μας ανησυχεί αυτό. Η πτώση είναι μικρότερη. Το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε, ενώ τελικά ο ιός είναι παντού. Οποιαδήποτε περιοχή, που δεν έχει πολλά κρούσματα, μπορεί με ένα «ατυχές» περιστατικό να διασπαρεί. Δεν είναι στους ρυθμούς που ελπίζαμε η πτώση. Υπήρχαν παντού κρούσματα και το καλοκαίρι και το γνωρίζαμε».

Πρόσθεσε ότι «ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι τα σταγονίδια και ο συνωστισμός μετά η μετάδοση από τις επιφάνειες», ενώ ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι «υπάρχουν μεταλλάξεις αλλά ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα».

Για τα Χριστούγεννα και το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι είναι «πολύ νωρίς η 1η Δεκεμβρίου για άνοιγμα της χώρας. Τα σχολεία είναι προτεραιότητα, ταλαιπωρούνται τα παιδιά και οι γονείς. Πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα»