Βατόπουλος: Πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε κάποιος από το σπίτι του

Βατόπουλος: Πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε κάποιος από το σπίτι του

Για το άνοιγμα της αγοράς αλλά με περιορισμένο χρονικό περιθώριο μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος ενώ αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης. 

Όπως είπε, η αγορά μπορεί να ανοίξει και πάλι με την προϋπόθεση της τρίωρης κυκλοφορίας των πολιτών με αποστολή μηνύματος υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είχε τεθεί ως πρόταση από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του», είπε σχετικά.

Στην Αθήνα υπήρχε ο φόβος της ραγδαίας μετάδοσης, γι’ αυτό πάρθηκαν αυτά τα μέτρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ανησυχητικά στον βαθμό που είναι στην πρωτεύουσα, έγινε lockdown σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης.

Για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως είπε δεν έχουν αλλάξει πολλά παρά το γεγονός πως διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων, υπάρχουν όμως αναζωπυρώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο στόχος είναι να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, ο οποίος και επετεύχθη.

Για τα εμβόλια είπε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει πάρει έναν ρυθμό και είναι σε καλό επίπεδο σε σχέση και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. «Η κατάσταση θα αλλάξει όταν θα έχει ανοσία το 60% του πληθυσμού, ή οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες», υπογράμμισε εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter