Βατόπουλος: Σαφώς λιγότερος ο κίνδυνος από την Θεία Κοινωνία από ότι ο συνωστισμός στις Εκκλησίες

Βατόπουλος: Σαφώς λιγότερος ο κίνδυνος από την Θεία Κοινωνία από ότι ο συνωστισμός στις Εκκλησίες

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο δελτίο του Kontra News, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Θεία Μετάληψη είπε χαρακτηριστικά πως «είναι σαφώς λιγότερος ο κίνδυνος από την Θεία Κοινωνία από ότι ο ίδιος συνωστισμός στις Εκκλησίες». 

Στην προσπάθειά του να το εξηγήσει, αφού του ζητήθηκαν διευκρινήσεις, είπε ότι «δεν είναι τροφιμογενές νόσημα, δεν μεταδίδεται πίνοντας κάτι αλλά αναπνέοντας κάτι. Τα τρώμε τα σταγονίδια που μένουν στο κουτάλι δεν τα εισπνέουμε. Ο κίνδυνος υπάρχει αλλά το πρόβλημα που πρέπει να επικεντρωθεί κανείς είναι ο συνωστισμός».

Η μόνιμη αποφυγή σύγκρουσης από την πλευρά της κυβέρνησης με την εκκλησία αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως στην πλειοψηφία των ναών ούτε αποστάσεις τηρούνται ούτε μάσκες χρησιμοποιούνται. 

Πολλοί είναι δε οι ιερείς που τοποθετούνται δημόσια κατά της μάσκας και των μέτρων κατά του κορονοϊού. 

Μπορεί ο κορονοϊός λοιπόν να μην είναι… τροφιμογενές νόσημα, ωστόσο το να μην τρως και πίνεις από τα ίδια σκεύη με άλλους ανθρώπους σίγουρα παραμένει νούμερο ένα κανόνας πρόληψης.

Αυτό τουλάχιστον μας μαθαίνουν από παιδιά και αυτό προστάζει η κοινή λογική…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter