Βαξεβάνης: Οκτώ χρόνια από τη σύλληψή μου για τη λίστα Λαγκάρντ – Είμαι περήφανος γι αυτή τη μάχη

Βαξεβάνης: Οκτώ χρόνια από τη σύλληψή μου για τη λίστα Λαγκάρντ – Είμαι περήφανος γι αυτή τη μάχη

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη για τις αποκαλύψεις της λίστας Λαγκαρντ.

Παρά την προσπάθεια κάποιων να αποκρύψουν για μία ακόμα φορά την αλήθεια και να φιμώσουν τον Κώστα Βαξεβάνη, δεν τα κατάφεραν. Ο δημοσιογράφος και εκδότης που έδωσε και δίνει την δική του μάχη κατά της διαφθοράς βγήκε και πάλι νικητής. Και παρά το γεγονός πως ξένα μέσα ενημέρωσης και οργανισμοί τον επαίνεσαν για την μάχη του αυτή με αφιερώματα και διεθνή  βραβεία, τα εγχώρια μέσα φρόντιζαν και φροντίζουν καθημερινά να απαξιώνουν τον αγώνα του. 

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη 

Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια, με συνέλαβαν για την αποκάλυψη της λίστας Λαγκαρντ. Με έσυραν σε δύο δίκες και αθωώθηκα με τη συμπαράσταση ξένων ΜΜΕ και οργανισμών. Τη μέρα εκείνη οι New York Times μου αφιέρωσαν το Editorial για τη μάχη μου κατά της διαφθοράς. Στη χώρα μου όμως, κανάλια και εφημερίδες, με απαξίωσαν και με λοιδώρησαν. Μου απονεμήθηκαν δύο διεθνή βραβεία. Είμαι περήφανος γι αυτή τη μάχη. Αλλά και για το ποιοι είναι οι εχθροί μου, αφού με το μένος και την εχθρότητά τους δηλώνουν καθημερινά πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα.

Υπάρχει ωστόσο και μια υποδεέστερη κατηγορία εχθρών που ταιριάζουν σε αυτό που είχε πει ο Αλμπέρ Καμύ:

“Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter