Βαξεβάνης: Το Ελληνικό Δημόσιο να ερευνήσει τις off-shore των «φτωχοπλούσιων» όπως ο Θέμος Αναστασιάδης

Βαξεβάνης: Το Ελληνικό Δημόσιο να ερευνήσει τις off-shore των «φτωχοπλούσιων» όπως ο Θέμος Αναστασιάδης

Είναι ένα ερώτημα γιατί το Δημόσιο, το ΥΠΟΙΚ, η ΑΑΔΕ, δεν προχωρούν σε έρευνα των off-shore διάφορων μεγαλοοφειλετών, όπως των πέντε του Θέμου Αναστασιάδη που πρέπει να αποδώσει 5 εκατ. ευρώ από τις καταθέσεις με… σακούλες στην BNP Paribas στο Κολωνάκι, αλλά τώρα λέει «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και μάλιστα συνεχίζει να επιτίθεται στην κυβέρνηση ενώ έχει «φάει» ο ίδιος, είπε ο Κώστας Βαξεβάνης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

«Όλοι αυτοί οι “φτωχοί” στο εσωτερικό της Ελλάδας, που εμφανίζονται -πολλές φορές πολύ κυνικά- και λένε “ουκ αν λάβετε παρά του μη έχοντος” … έχουμε πάρει δάνεια, θαλασσοδάνεια, επιδοτήσεις, αλλά πτωχεύσαμε”, έξω τελικά πάνε πάρα πολύ καλά», είπε ο κ. Βαξεβάνης. «Η έρευνα των τραπεζών επιβεβαιώνει αυτό που ο κόσμος γνωρίζει εδώ και χρόνια αλλά δεν μπορεί να αποδείξει, ότι πήραν τα θαλασσοδάνεια, τα έβγαλαν στο εξωτερικό και τα έχουν κάνει προσωπικές περιουσίες».Οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να ψάξουν τα θαλασσοδάνεια

Όπως σημείωσε, «οι τράπεζες πιεζόμενες από την κυβέρνηση και τον ελεγκτικό μηχανισμό του SSM, αναγκάστηκαν να αναθέσουν σε ελεγκτικές εταιρείες και γραφεία να ερευνηθούν περιουσιακά στοιχεία διάφορων “φτωχοπλούσιων”, μεγαλομπαταχτσήδων. Σαν αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, που θα κινήσουν νομικές διαδικασίες όπως φαίνεται, για τρία μεγάλα ονόματα, όπως ο κ. Αθανασούλης (πάλαι ποτέ μεγαλόσχημος της πασοκικής περιόδου και του Χρηματιστηρίου), ο κ. Ψυχάρης και μέλη της οικογένειας των Μαρινόπουλων. Παρότι στην Ελλάδα η κατάσταση είναι αυτή την οποία λένε, έχουν περιουσιακά στοιχεία και σε μετρητά και σε ακίνητα. Πολλοί από αυτούς έχουν off-shore εταιρείες, μεταβιβάζουν περιουσιακά στοιχεία είτε μέσω αυτών είτε σε αυτές και δηλώνουν στο “πόθεν έσχες” απλώς ότι έχουν και δύο off-shore, δεν πάει κανείς να ελέγξει τι έχουν. Όταν ελέγχεται, εντοπίζονται τεράστια περιουσιακά στοιχεία».

«Ο κ. Ψυχάρης π.χ. έχει βίλα στην Αναγνωστοπούλου και έπαυλη 26 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που έκανε ό,τι έκανε σε σχέση με το ΔΟΛ», ανέφερε ο κ. Βαξεβάνης, ενώ «για τον κ. Αθανασούλη λέγεται ότι είναι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ η περιουσία που εντοπίστηκε».

Γιατί δεν ερευνά το Δημόσιο τους μεγαλοοφειλέτες του;

«Είναι ένα ερώτημα γιατί την διαδικασία αυτή που κάνουν οι τράπεζες, δεν την κάνει το Ελληνικό Δημόσιο», συνέχισε ο κ. Βαξεβάνης.

«Στην περίπτωση του Θέμου Αναστασιάδη που πρέπει να αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο 5 εκατ. ευρώ με τα οποία πιάστηκε στην BNP Paribas στο Κολωνάκι, σε μαύρες σακούλες … για τα χρέη προς το Δημόσιο από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουμε τέτοιες κινήσεις, ή από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων», όπως είπε.

Έτσι, «σήμερα βγαίνει ο κ. Αναστασιάδης και λέει “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, αλλά και ότι “η κυβέρνηση έχει ισοπεδώσει τα πάντα, είναι κυνική”, συνεχίζει να λέει ότι φταίνε οι άλλοι ενώ έχει φάει αυτός. Γιατί το Δημόσιο, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει πέντε off-shore στο “πόθεν έσχες” και από έρευνα του ΣΔΟΕ έχουν εντοπιστεί περιουσιακά στοιχεία σε αυτές, γιατί δεν πάει να κάνει κατάσχεση το Ελληνικό Δημόσιο σε αυτές τις off-shore;», αναρωτήθηκε.

Πηγή: stokokkino.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter