Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Βαυαρία: «Μπλόκο» στην μπούρκα σε δημόσιους χώρους

Την πλήρη κάλυψη του προσώπου μουσουλμάνων γυναικών σε σχολεία, πανεπιστήμια, κυβερνητικά γραφεία και εκλογικά κέντρα αποφάσισε να απαγορεύσει η Βαυαρία.

Η απόφαση λαμβάνεται επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, όπου το θέμα των μεταναστών θα είναι κεντρικό και ο βαυαροί συντηρητικοί που διοικούν την περιοχή, αδελφό κόμμα σε αυτό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ανησυχούν για πιθανή διαρροή ψήφων προς το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Η επικοινωνία συμβαίνει όχι μόνο μέσω της γλώσσας, αλλά και μέσω της εμφάνισης, των εκφράσεων του προσώπου και των χειρονομιών», είπε ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, μετά από τη συμφωνία της τοπικής κυβέρνησης του νότιου ομόσπονδου κράτους της Γερμανίας σε σχέδιο νόμου που απαγορεύει την επικάλυψη όλου του προσώπου (με τη λεγόμενη «μπούρκα», που καλύπτει όλο το σώμα επίσης) για τους δημόσιους υπαλλήλους και σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν θέματα δημόσιας ασφάλειας.

«Αποτελεί τα θεμέλια των συναλλαγών μεταξύ μας και τη βάση για την ελεύθερη και δημοκρατική μας τάξη», είπε. «Καλύπτοντας το πρόσωπό σου έρχεται σε αντίθεση με αυτή την κουλτούρα της επικοινωνίας». Τον Δεκέμβριο, η Μέρκελ είχε καλέσει για απαγόρευση των μαντήλων που καλύπτουν όλο το πρόσωπο «όπου είναι θεμιτό». Η απόφαση ελήφθη δύο χρόνια αφότου έφθασε στη Γερμανία πάνω από ένα εκατομμύριο - κυρίως μουσουλμάνων - μεταναστών και εν μέσω ευρείας ανησυχίας για την ασφάλεια, μετά από αρκετές επιθέσεις ισλαμιστών την περασμένη χρονιά.

Η Γαλλία και το Βέλγιο έχουν απαγορέψει την μπούρκα, ενώ η περιοχή της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία την έχει απαγορεύσει σε νοσοκομεία και δημόσια γραφεία που ανήκουν στην περιφερειακή κυβέρνηση. Ο Χέρμαν είπε ότι αναμένει ότι το τοπικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας, στο οποίο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) διατηρεί την απόλυτη πλειοψηφία, θα ψηφίσει τον νόμο πριν το θερινό διάλειμμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.