Βαυαρική πόλη τιμά τους ναζί που πολέμησαν στην Μάχη της Κρήτης (photo)

Βαυαρική πόλη τιμά τους ναζί που πολέμησαν στην Μάχη της Κρήτης (photo)

Γερμανική πόλη συνεχίζει ακόμα και σήμερα να τιμά την… επέτειο της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη! Πρόκειται για μια περιοχή στην Άνω Βαυαρία που ακόμα και το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησε εκδηλώσεις και μνημόσυνο για τους στρατιώτες που επιτέθηκαν και έπεσαν στη Μάχη της Κρήτης!

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται συνεχώς εδώ και δεκαετίες, όμως προκαλούν ήδη πολλές αντιδράσεις, καθώς θεωρούνται κατάλοιπο του ναζιστικού παρελθόντος της Γερμανίας. Μάλιστα οι φετινές εκδηλώσεις, που ονομάστηκαν “Ημέρα Μνήμης για την Κρήτη”, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, όταν και συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από τη γερμανική επίθεση στο νησί. 

Στην τελετή, στο παλιό νεκροταφείο, τραγούδησαν και τον ύμνο των αλεξιπτωτιστών της εποχής, γεγονός που προκάλεσε επίσης πολλές αντιδράσεις, καθώς αποδείχτηκε ότι ξέφυγε η εκδήλωση από ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους που είχαν χαθεί.

Να σημειωθεί ότι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε στρατόπεδο της περιοχής, που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο με φασιστικές αναφορές. Μάλιστα πριν ένα χρόνο στρατιώτες είχαν φωτογραφηθεί με σύμβολα των ναζί, φωτογραφίες του Χίτλερ και τον αγκυλωτό σταυρό!

Στο στρατόπεδο είχε αποκαλυφθεί και μια τοιχογραφία και άλλοι συμβολισμοί που παρέπεμπαν απευθείας στο ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας.

Πηγή: Candianews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter