Βάζει λόγια στο στόμα του Αϊνστάιν ο Κυριάκος!

Βάζει λόγια στο στόμα του Αϊνστάιν ο Κυριάκος!

Τη ρήση πως είναι παρανοϊκό να επαναλαμβάνεις συνεχώς το ίδιο πράγμα περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδίδοντάς την στον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Είπε όμως ο νομπελίστας φυσικός την εν λόγω φράση;

Προκειμένου να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Εσείς κύριε Τσακαλώτε, θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς».

Με κανέναν τρόπο δεν αποδεικνύεται πως η πατρότητα της φράσης αυτής ανήκει στον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr και το fortunegreece.com, ο Γερμανός επιστήμονας δεν την είπε ποτέ.

Κατά το ellinikahoaxes.gr που επικαλείται το salon.com, ούτε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ήταν αυτός που είπε πρώτος την φράση αυτή, ενώ σύμφωνα με το fortunegreece.com το ρητό πρωτογράφτηκε το 1983 στο βιβλίο “Sudden Death” της Rita Mae Brown. Έπειτα, έγινε σλόγκαν και χωρίς κανένας να μπορεί να αποδείξει πώς, αποδόθηκε στον Αϊνστάιν.

Οπότε, την επόμενη φορά, καλό θα ήταν ο λογογράφος του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι λίγο πιο προσεκτικός!

Εκτός κι αν ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε την πρωτοβουλία να συμπεριλάβει το συγκεκριμένο ρητό στο λόγο του, θυμίζοντας τον πολυθρύλητο εξωγήινο του Υμηττού!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter