Βέλγιο: 26 νεκροί από κορονοϊό σε οίκο ευγηρίας μετά την επίσκεψη του… «Αγίου Νικολάου»

Βέλγιο: 26 νεκροί από κορονοϊό σε οίκο ευγηρίας μετά την επίσκεψη του… «Αγίου Νικολάου»

Είκοσι έξι τρόφιμοι ενός οίκου ευγηρίας στο Βέλγιο πέθαναν από τη νόσο Covid-19, μετά την επίσκεψη ενός άνδρα που είχε μεταμφιεστεί στον Άγιο Νικόλα κι ο οποίος αργότερα διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο τις φλαμανδικές υγειονομικές αρχές και τους υπεύθυνους του γηροκομείου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της φλαμανδικής Αρχής για τη Φροντίδα και την Υγεία Γιόρις Μούνενς είπε στο AFP ότι, εντούτοις, δεν «είναι βέβαιο» ότι ο άνδρας που είχε μεταμφιεστεί στον Άγιο Νικόλαο ήταν η πηγή της μόλυνσης.

Ο οίκος ευγηρίας Hemelrijck, στο Μολ στην επαρχία της Αμβέρσας, που φιλοξενούσε στις αρχές του μήνα 169 τροφίμους, μετρά αυτή τη στιγμή 85 θετικά κρούσματα Covid-19 μεταξύ των τροφίμων και 40 από την πλευρά του προσωπικού, ανέφερε ένας συνεργάτης του ιδρύματος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η εστία της μόλυνσης εμφανίστηκε λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη, στις 5 Δεκεμβρίου, του άνδρα που είχε μεταμφιεστεί στον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 μετά την επίσκεψή του. Η επίσκεψη αυτή είχε επισημανθεί στον Τύπο από τις κοινοτικές και περιφερειακές αρχές.

Ο ιολόγος Μαρκ φαν Ρανστ είχε αναφέρει την 25η Δεκεμβρίου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μολύνθηκαν στον οίκο ευγηρίας, άνω του 90%, προσβλήθηκε «από το ίδιο στέλεχος του ιού».

Έρευνα θα διεξαχθεί σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η προέλευση της μόλυνσης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου της φλαμανδικής Αρχής.

Ένας «μάνατζερ κρίσης» θα οριστεί εκτάκτως προκειμένου να επωμιστεί τη διεύθυνση του ιδρύματος «σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο», με στόχο μεταξύ άλλων να λάβει μέτρα για τη στήριξη του προσωπικού και την καλύτερη επικοινωνία με τις οικογένειες των τροφίμων, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι «οίκοι ανάπαυσης και φροντίδας» έχουν πληγεί σφόδρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στο Βέλγιο, καθώς μετρούν συνολικά 11.066 νεκρούς μεταξύ των τροφίμων, ήτοι το 57,3% του συνολικού αριθμού των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 στη χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter