Βέλγιο-Κορονοϊός: Πετρελαιοφόρο σε καραντίνα μετά από κρούσματα στο πλήρωμά του

Βέλγιο-Κορονοϊός: Πετρελαιοφόρο σε καραντίνα μετά από κρούσματα στο πλήρωμά του

Το βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας έθεσε σε καραντίνα ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας έως τουλάχιστον τις 4 Ιουλίου καθώς πάνω από τα μισά από τα μέλη του πληρώματός του βρέθηκαν θετικά στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης του λιμένα.

Το Minerva Oceania παραμένει στον προβλήτα Leopold του λιμανιού καθώς 15 από τα 26 μέλη του πληρώματός του βρέθηκαν θετικά σε τεστ που διενεργήθηκε για τον κορονοϊό, ανέφερε εκπρόσωπος του λιμανιού σε δήλωση που εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύονται, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν εντός του πλοίου, με όσους έχουν προσβληθεί από την COVID-19 να βρίσκονται απομονωμένοι σε ξεχωριστές καμπίνες. Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πότε το πλοίο έφθασε στην Αμβέρσα ή από πού ήρθε.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο MarineTraffic, το πετρελαιοφόρο έφθασε στην Αμβέρσα στις 19 Ιουνίου ύστερα από ταξίδι ενός μήνα από το Ρας Λαφάν στο Κατάρ.

Το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου εργάζονται περίπου 60.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση με τις φλαμανδικές υγειονομικές αρχές στις 4 Ιουλίου.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ένα ακόμα πλοίο τέθηκε σε καραντίνα στο λιμάνι τον Απρίλιο, ύστερα από κρούσματα που εντοπίστηκαν στο πλήρωμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter