Βέλγιο: Ο «Άγιο Βασίλης» σκόρπισε τον θάνατο σε 23 ηλικιωμένους σε γηροκομείο

Βέλγιο: Ο  «Άγιο Βασίλης» σκόρπισε τον θάνατο σε 23 ηλικιωμένους σε γηροκομείο

Μια έκπληξη από όλες τις πλευρές περίμενε τους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας, στην πόλη Μολ του Βελγίου. 

Η διοίκηση ετοίμασε μια έκπληξη λόγω εορτών στους ηλικιωμένους φωνάζοντας τον… Άγιο Βασίλη.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αυτός ήταν γιος ενός ηλικιωμένου που βρίσκεται στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας. Ωστόσο, κανένας δεν σκέφτηκε προηγουμένως, να γίνει ένα διαγνωστικό τεστ στον «Αϊ Βασίλη». Μοιραία, ο άνδρας βρέθηκε θετικός στη νόσο Covid-19, έπειτα από τρεις ημέρες.

Η νόσος ξέσπασε και μεταδόθηκε ραγδαία στο γηροκομείο, με 121 ηλικιωμένους και 36 εργαζομένους να εντοπίζονται θετικοί στον ιό. Μέχρι στιγμής 18 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει, οι 5 εκ των οποίων την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, επειδή αρκετοί νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της γιορτής δεν φορούσαν μάσκες όλοι οι ηλικιωμένοι, ενώ τόσο ο «Αϊ Βασίλης» όσο και αρκετά μέλη από το προσωπικό του γηροκομείου, δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν ήδη έρευνα κατά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας, ενώ η κυβέρνηση έστειλε ομάδα γιατρών προκείμενου να περιορίσει τη διασπορά του ιού, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τη δουλειά τους στο γηροκομείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter