Βέλγιο: Συγκρούσεις νεαρών με την αστυνομία στο κέντρο της Λιέγης (video)

Βέλγιο: Συγκρούσεις νεαρών με την αστυνομία στο κέντρο της Λιέγης (video)

Περί τους 200 νεαροί συγκρούστηκαν σήμερα με τις αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε βιαιότητες στο κέντρο της Λιέγης, στο περιθώριο διαδήλωσης «Black lives matter». Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η διαδήλωση οργανώθηκε έπειτα από την σύλληψη την Δευτέρα στο κέντρο της βελγικής πόλης γυναίκας με καταγωγή από το Κονγκό, η οποία, αφού συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής, κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις για βίαιη μεταχείριση και ρατσισμό. Η αστυνομία αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας της Λιέγης, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών ενώθηκε με το σώμα των ειρηνικών διαδηλωτών και στην συνέχεια «διαχωρίστηκε για να πάει να σπάσει το κέντρο της πόλης».

Πέταξαν πέτρες στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Λιέγης και σε αστυνομικά αυτοκίνητα, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ενας μοτοσικλετιστής της αστυνομίας δέχθηκε επίθεση και ρίχτηκε στο έδαφος, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι και άλλοι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.

«Εχουμε να κάνουμε με διακόσιους νέους, ταραξίες, που κινούνται πολύ γρήγορα και λεηλατούν τα καταστήματα. Εσπασαν ένα McDonald», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ενισχύσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας εστάλησαν στην Λιέγη, καθώς και κανόνια νερού.

Οι κάτοικοι εκλήθησαν να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter