Βελτίωση του καιρού με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας

Βελτίωση του καιρού με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας

Καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας θα επικρατήσουν την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, της Πελοποννήσου και η Κρήτη, όπου θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, ενώ θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από μείον 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στη Θεσσαλία από 2 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 20, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 7 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 19 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, ενώ τοπικά στις Κυκλάδες και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές ης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-04-2020

Στα κεντρικά και βόρεια γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 28-04-2020 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικών διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter