Βέμπερ: Ο φίλος του Μητσοτάκη αλλά όχι και φίλος της Ελλάδας

Βέμπερ: Ο φίλος του Μητσοτάκη αλλά όχι και φίλος της Ελλάδας

Η φιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος και υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν, είναι βαθιά ιδεολογική αλλά και μια ανάγκη:

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να βρει κάποιο διεθνές και ευρωπαϊκό στήριγμα, αφού οι θέσεις του δεν βρίσκουν ανταπόκριση παρά μόνον στις ακροδεξιές παρυφές του συντηρητισμού.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν δίστασε να λογοκρίνει και τη δήλωση του Βέμπερ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αλλά αυτή η φιλία τους δεν ήταν ανέφελη, ιδιαίτερα όταν για εσωτερική κατανάλωση ο κύριος Μητσοτάκης θα έπρεπε να αντικρούσει τις ανθελληνικές δηλώσεις του κυρίου Βέμπερ.

Και μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην δίνει στην ουσία δεκάρα για τους συνταξιούχους ή τους μισθωτούς ή τους ΑμΕΑ αλλά κάπως πρέπει να δημιουργήσει κάποιο παραπέταμα καπνού…

Εξάλλου ο ίδιος ο Βέμπερ δεν έδινε καμία σημασία στην Ελλάδα και στα δεινά της. «Η Γερμανία θα δώσει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, αλλά όχι σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά σε μια άλλη κυβέρνηση», είχε πει τον Ιούνιο του 2017, επί ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη παίζοντας με τους Έλληνες!

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Βέμπερ σε όλα τα θέματα που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της επώδυνης κρίσης και των μνημονίων πήρε θέσεις κατά της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο Βέμπερ πάνω στον οποίο «ποντάρει» ο Κυριάκος

Υπερσυντηρητικός και ιδεολογικός συνοδοιπόρος του Κυριάκου Μητσοτάκη με νεοφιλελεύθερες απόψεις, είχε υιοθετήσει τις θέσεις Σόιμπλε για το Grexit, είχε υιοθετήσει την άποψη το 2015 να βγούμε από την ζώνη Σένγκεν, και τελευταία είχε επιδιώξει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, κάτι που αντίκειται στην εθνική μας στρατηγική.

Και βέβαια τώρα με τη φιλία της ΝΔ με τον Βέμπερ –ολόκληρη φιέστα έκαναν στο Ζάππειο- δεν τους συμφέρουν προεκλογικά οι ανθελληνικές του θέσεις. Έτσι ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, πιστός στην πολιτική των fake news, δεν δίστασε να δηλώσει ότι δεν είχε κάνει ποτέ τέτοιες δηλώσεις ο Βέμπερ. 

Ωστόσο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου απάντησε δημοσιεύοντας τις ανακοινώσεις που είχε βγάλει η Νέα Δημοκρατία αλλά και την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν οι δηλώσεις αυτές έλαβαν χώρα. 

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

Διαβάστε επίσης: Σοσιαλδημοκράτες και πράσινοι κατά Βέμπερ: Προεκλογική βρωμιά την προσωρινή αποπομπή Ορμπάν

Διαβάστε επίσης: Ο Βέμπερ, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι δηλώσεις που αδειάζουν τον Κυριάκο

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης και Βέμπερ αλληλοαποκαλούνται πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ευρώπης!

Όπως και να’χει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ακροδεξιό και νεοφιλελεύθερο κύκλο του, δεν έχει και τόση σημασία αν ο Μάνφρεντ Βέμπερ έχει στραφεί στο παρελθόν επανειλημμένα κατά της χώρας μας. 

Η φιλία Βέμπερ και Μητσοτάκη υπαγορεύεται από τον ταξικό τους πρόσημο, την εχθρική τους στάση προς τα συμφέροντα των πολλών αλλά και τον αποκλεισμό, τουλάχιστον του τελευταίου, από τις διεθνείς εξελίξεις…

Διαβάστε επίσης: Πιττέλα: Ανεύθυνοι Μητσοτάκης και Βέμπερ – Εργάζονται για την διαίρεση της Ευρώπης

Διαβάστε επίσης: Βέμπερ: Χρήση όπλων κατά των διακινητών προσφύγων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter